100 JAAR DE RONDE: een feestelijke publieksavond door Manteau & Centrum Ronde van Vlaanderen

Met spraakmakende gasten en onze nieuwste wielerboeken bij de honderdste editie van De Ronde

Wij hopen u te mogen verwelkomen op donderdag 24 maart in het Centrum Ronde van Vlaanderen (Oudenaarde). Bent u er graag bij? Gelieve voor 21 maart in te schrijven via pers@wpg.be.

Naar aanleiding van de 100ste editie van De Ronde verschijnen twee nieuwe wielerboeken voor elke liefhebber

  • Vlaanderens mooiste door de ogen van ons bekendste wielerkoppel: Honderd Jaar De Ronde

De passie van Michel Wuyts en José De Cauwer voor De Ronde lijdt geen twijfel. In een prachtig voorwoord verklaren ze openlijk hun liefde aan de magnifieke wedstrijd die op zondag 3 april 2016 voor de honderdste keer gereden wordt. Ze stellen zich meteen ook de vraag: wat maakt De Ronde zo bijzonder dat ze zich nestelt in het hart van elke wielerliefhebber? In hun boek lees je de strafste uitspraken en voorspellingen, de spannendste wedstrijdsituaties en de meest memorabele momenten van De Ronde. Ze geven meteen ook een aantal culinaire en toeristische tips mee om langs het parcours je zintuigen de kost te geven.

Intussen becommentariëren Michel Wuyts en José De Cauwer al vijftien edities lang samen Vlaanderens mooiste. Telkens leverde dat een schat aan onvergetelijke quotes op en verschoven de billen van elke luisteraar naar het puntje van zijn stoel.

 

  • Jef Rademakers zoekt in zijn bijzondere boek hogere oorden op: God bestaat en hij is wielerliefhebber

Jef Rademakers mocht als schooljongen de gele trui die zijn buurman Gerrit Vorting meebracht uit de Tour vasthouden – op dat moment werd hij supporter. Als programmamaker voor de Nederlandse televisie maakte hij diverse achtergrondreportages over het wielrennen. Na de val van tijdritwonder Tony Martin en de apostolische reactie van zijn ploegmakkers tijdens de Tour afgelopen zomer besloot Rademakers een boek te wijden aan de religieuze dimensie van het wielrennen: van oudsher een gewijde activiteit.

Hoe Jezus de bolletjestrui veroverde is de hartenkreet van Rademakers over een sport die hem al meer dan een halve eeuw bezighoudt. In een gepassioneerd en persoonlijk relaas ontvouwt hij de mysterieuze krachten van het wielrennen, de gevaarlijkste sport ter wereld. Een metafoor voor het leven zelf. Beoefend door uitzonderlijke mensen, die uitzonderlijke prestaties leveren en daarvoor bereid zijn uitzonderlijke dingen te doen. Wielerwedstrijden groeien soms uit tot krachtmetingen met bovennatuurlijke dimensies. De kern is de lijdensweg van de coureur: het afzien, het overschrijden van de pijngrens, het flirten met de dood. Een waar hebbeding met prachtige foto's uit het archief van de beroemde wielerfotograaf Cor Vos.


=================================================

Honderd Jaar De Ronde | Michel Wuyts & José De Cauwer
ISBN 9789022332603 | ca. € 15 | ca. 160 blz. | Paperback
Uitgegeven bij Manteau
Verschijnt op 28 maart 2016

---------------------------------------------------------------

Hoe Jezus de bolletjestrui veroverde | Jef Rademakers
ISBN 9789022332511 | ca. €19,99 | ca. 160 blz. | Paperback
Uitgegeven bij Manteau
Verschijnt op 28 maart 2016

--------------------------------------------------------------

Alexandra Cousy

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be