'14-'18 in 100 dagen: Mark De Geest belicht 100 ingrijpende dagen uit WOI in evenveel hoofdstukken

Van de bedenker van de populaire fictieserie 'In Vlaamse Velden'

In dit boek brengt Mark De Geest het verhaal van honderd ingrijpende, verrassende en opmerkelijke dagen uit de Eerste Wereldoorlog. In evenveel hoofdstukken vertellen zij samen het grote verhaal van deze lange en schokkende periode in al zijn facetten.'14-’18 in 100 dagen is het verhaal van grote en kleine mensen, van gebeurtenissen uit het leven van enkelingen of van vele duizenden, van kleine oorzaken met grote gevolgen en van nooit geziene sociale en technologische ontwikkelingen. 

14-’18 in 100 dagen overspant de hele duur van de Grote Oorlog: van de moordaanslag op Franz Ferdinand op 28 juni 1914 tot de blijde intrede van Koning Albert in Brussel op 22 november 1918. Ook de jaren na de oorlog (1919-2012) komen aan bod in het boek, waarmee het een helder inzicht biedt in hoe groot de impact was op onze samenleving.

Elk van de honderd hoofdstukken vertrekt van een welbepaalde gebeurtenis op een bepaalde dag en plaatst die in zijn context: hoe kon het zover komen, en wat gebeurde er achteraf? De grote oorlogsfeiten komen aan bod, zoals de Brand van Leuven, de inundatie van de IJzer, de Wapenstilstand in Compiègne. U leest de persoonlijke verhalen van soldaten die sneuvelden, van burgers die zich verzetten tegen de bezetter of wegens spionage werden geëxecuteerd. Ook gewaagde militaire operaties en nieuwigheden op het slagveld (gas, vliegtuigen, tanks…) worden belicht.

Daarnaast bevat ieder hoofdstuk een leestip, voor wie graag nog meer te weten komt over het onderwerp.

Mark De Geest werkte als programmamaker bij de VRT. Hij lag aan de basis van de fictieserie In Vlaamse Velden. Samen met Sophie De Schaepdrijver realiseerde hij de documentaire serie Brave Little Belgium (winnaar van de IAMHIST Michael Nelson Prize for a Work in Media and History, USA 2015). Hij schreef onder dezelfde titel ook een boek, waarvan maar liefst 4000 exemplaren van werden verkocht.

'Als het tastbare door de mazen van je net valt, heb je als historicus je werk niet gedaan. De ontmoeting - of de botsing - van concrete mensenlevens met de Historie: daar gaat het boek van Mark De Geest over. Er is geen betere manier om '14-'18 te benaderen.' - Sophie De Schaepdrijver, historica en auteur van De Groote Oorlog, over Brave Little Belgium

_________________________________________________________
Mark De Geest, '14-'18 in 100 dagen
ISBN 9789022332375 | 350 blz. | € 19,99 | Paperback
Verschijnt op 22 mei 2017 bij Manteau
_________________________________________________________

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be