'BAPAS'

Belgische biertapas

De Belgische kwaliteitsbieren zijn wereldvermaard en het is al langer bekend dat een biertje bij sommige gerechten geweldig kan smaken. Maar hoe komt dat? Auteur Karl Van Malderen is een voorloper in wat men in het jargon bierpairing noemt, het ontwikkelen van verrassende recepten bij een bepaald soort bier. In Bapas vertelt hij je meer over zijn bierpairing-methode. Alles begint bij een analyse van de smaak, het aroma en de textuur van een bier. Vervolgens worden via associatie en contrast bijpassende ingrediënten gezocht, wat ten slotte uitmondt in een heerlijk gerecht. Het resultaat is een boek vol unieke smaaksensaties.

Sven Gatz, gewezen directeur van de Belgische Brouwers en gepassioneerd bierliefhebber, schreef het voorwoord van Bapas. Hiermee bevestigt hij de onbetwistbare rol van het boek in de verdere ontwikkeling van onze bierkeuken. Verfijnde smaken passen immers wonderwel bij ons rijkgeschakeerd Belgisch bierenpalet.

"Karl Van Malderen verheft het genre van de bapas naar een nieuw niveau met zijn heldere methodiek die het smaakpalet van onze bieren met gerechten matcht." - Sven Gatz in het voorwoord van Bapas

Karl Van Malderen is docent voedings- en gezondheidsleer aan de Erasmushogeschool Brussel en drijvende kracht achter het Bapas-concept. In de opleiding zythologie (biersommelier) is hij ook docent ‘bier en gastronomie’, waar hij de studenten de weg wijst in de complexe materie van bierpairing.

Bapas ligt vanaf volgende week in de winkel. De auteur is beschikbaar voor interviews, geef me gerust een seintje.

ISBN 9789022331033 | Bapas | 192 blz. | €24,99 | Hardcover | Manteau

 

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be