Bastogne - Peter Schrijvers

De grootste slag om de Ardennen begon 70 jaar geleden op 16 december!

Zaterdagochtend 16 december 1944 om 05.30 uur berichtten de verbaasde artilleriewaarnemers op de watertoren van Hosingen via de radio dat ze bij de Duitse linies 'ontelbare speldenpuntjes licht' ontwaarden. De GI's waren nog bezig hun melding te doen, toen de granaten rondom hen insloegen. De waarnemers hadden zojuist de flitsen gezien van het inleidende bombardement dat het enorme Duitse tegenoffensief in de Ardennen inluidde. - fragment uit Bastogne

16 december 2014 is het 70 jaar geleden dat de grootste slag om de Ardennen plaatsvond. Het Ardennenoffensief is wel 'één van de twee meest kritieke perioden voor het Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog' genoemd. Bastogne, een stadje weggestopt in de dichtbeboste zuidoosthoek van België, speelde een cruciale rol in de slag en de burgerbevolking deelde het zware lot van de soldaten in de lange wintermaand.

Op 11 december brengt Koppen de slag om Bastogne in beeld met Peter Schrijvers als gids.

Bastogne - ISBN 9789022330005 - € 24,99 - 352 blz. - paperback - Een uitgave van Manteau - is verschenen

Peter Schrijvers woont en werkt in Australië, maar is beschikbaar voor interviews via telefoon of skype. Vanaf 21 december is Peter Schrijvers voor 6 maanden in België.

Geef me gerust een seintje als er vragen zouden zijn.

 

De slag om Bastogne in de Ardennen tijdens de winter van 1944-1945 was een van de bloedigste veldslagen in de Tweede Wereldoorlog. Peter Schrijvers brengt het verhaal van de wanhopige gevechten, bloedstollend en in detail, met een scherp oog voor de schrijnende lotgevallen van jonge Amerikaanse en Duitse soldaten en radeloze Belgische burgers.

Het Ardennenoffensief was een laatste wanhoopspoging van Hitler. Maar de omsingelde Amerikanen in Bastogne weigerden zich over te geven. Een maand lang vocht ongeveer een kwart miljoen soldaten om het kleine Belgische stadje. Hitlers Ardennenoffensief faalde.

Peter Schrijvers is professor Amerikaanse geschiedenis in Sydney, Australië, en auteur van vijf alom bejubelde werken over de Tweede Wereldoorlog. Zijn nieuwe boek, het resultaat van jarenlang onderzoek, wordt in de Verenigde Staten uitgegeven door het prestigieuze Yale University Press.

Een schitterend verhaal over de slag om Bastogne, grondig onderzocht en goed geschreven. - ANTONY BEEVER, auteur van de internationale bestsellers D-Day & Stalingrad.

De pers over de boeken van Peter Schrijvers:

Een meeslepend en belangrijk boek. – American Historical Review

Een indrukwekkende prestatie. – Frankfurter Allgemeine Zeitung

Even krachtig als genuanceerd. – De Morgen

Bewonderenswaardig. – De Volkskrant

Een juweeltje. – NRC Handelsblad

Een boek vol ontroerende verhalen. – Humo

Een markante geschiedenis. – Knack

Stimulerend. Een uitstekend boek. – The Times

 

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be