Bejubeld door Karl Ove Knausgard: met 'Tot Morgen' schrijft Tore Renberg een majestueuze pageturner

Een angstaanjagend drama vanuit de onderbuik van de rijkste stad ter wereld

 

Een liefdesverhaal van jonge mensen die alles willen riskeren. Een feelgoodroman over een gangster met een midlifecrisis. Een pageturner over een man die dringend 1 miljoen dollar nodig heeft.

  • 'Tore Renberg is de beste jonge Noorse schrijver.' - Jo Nesbø
  • 'Een majestueze pageturner' - Karl Ove Knausgard
  • 'Tot morgen is een intens, rebels, grappig, sexy en spannend boek, vol lef en waarheid. Er staat geen enkele saaie zin in. Dit is een stroomstoot van een roman en Tore Renberg is een groot schrijver.' - Matt Haig, The Independent

 

Drie personages, drie geheimen en drie septemberdagen: daarrond draait dit angstaanjagende drama van de Noorse auteur Tore Renberg. Waarom Pål opgezadeld zit met een enorme schuldenberg mag niemand te weten komen - zeker zijn vrouw en tienerdochters niet. De zestienjarige Sandra verbergt haar liefde voor de immer charmante bajesklant Daniel Willam. Maar Cecilie draagt het grootste geheim: ze is zwanger en kan alleen maar hopen dat haar liefje Rudi de vader is. Drie septemberdagen lang raken de drie verhalen verstrengeld en veranderen de levens van Pål, Sandra en Cecilie drastisch in een draaikolk van brutaliteit, humor, drama en liefde.

Tore Renberg, Noors muzikant en criticus, debuteerde in 1995 als auteur met een kortverhalenbundel. Zijn definitieve doorbraak kwam er in 2003 met De man die van Yngve hield. Het was de eerste succesvolle Noorse roman waarin homoseksualiteit als kernthema naar voren geschoven werd. De eerste drie boeken uit de deels autobiografische serie zijn in Noorwergen verfilmd. In zijn thuisland alleen al verkocht Renberg maar liefst 500.000 boeken. Zijn werk wordt in elf landen uitgegeven.

-----------------------------------------------------------------------------

// Auteur is beschikbaar voor interviews! //

Tot morgen | Tore Rensberg
ISBN 9789022331460 | € 24,99 | ca. 512 blz. | Paperback
Uitgeverij Manteau
Verschijnt op 30 september 2015

-----------------------------------------------------------------------------

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be