België en zijn koningen - Mark Van den Wijngaert

Van macht naar invloed - herziene & geactualiseerde editie

Hoe evolueerden de macht en de invloed van de Belgische vorsten van 1831 tot heden? Dat is de hamvraag van dit boek. En wie kan daar beter een antwoord op geven dan professor Mark Van den Wijngaert, een absolute autoriteit inzake het koningshuis!
Een volledig herziene en geactualiseerde editie van dit gezaghebbende standaardwerk.

België en zijn koningen - Mark Van den Wijngaert - ISBN 9789022330180 - € 19,99 - 288 blz. - paperback - Een uitgave van Manteau

Mark Van den Wijngaert is beschikbaar voor interviews.
Geef me gerust een seintje als er vragen zouden zijn.
vriendelijke groeten,

Chronologisch overloopt hij het leven van de vorsten en hun impact op de politieke besluitvorming: van Leopold I, die over dominante macht beschikte, tot Filip I, die nog slechts invloed uitoefent.

Centraal in deze boeiende evolutie staat het spanningsveld tussen de erfelijke monarchie en de regering, gemandateerd door de kiezer. Leopold I en vele van zijn opvolgers probeerden het politieke leven in de Wetstraat naar hun hand te zetten. Een tweestrijd die zelfs na 184 jaar België nog niet is beslecht, zoals blijkt uit deze volledig herziene en geactualiseerde editie van dit gezaghebbende standaardwerk.

Vlot beschreven en biedt, via het venster van de monarchie, ook het beeld van de geschiedenis van België. – Knack

De koning der koningswatchers. – De Tijd

Historicus en grondwetspecialist. – De Standaard

Specialist in de geschiedenis van de Belgische monarchie. – Het Laatste Nieuws

Mark Van den Wijngaert is emeritus hoogleraar Hedendaagse Geschiedenis aan de H.U. Brussel. Hij publiceerde over de Duitse bezetting, de Belgische politieke geschiedenis, de internationale geschiedenis en de Belgische monarchie, onder meer Een koningsdrama: de biografie van Leopold III (2001), België zonder koning:1940-1950 (2006), Vrouwen naast de troon: de koninginnen van België (2009), Koning Albert II: de biografie (2013) en Koning Filip: de biografie (2013). De media doen vaak een beroep op zijn kennis van het Belgische koningshuis.

 

 

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be