Binge Eating - Cindy De Wilde & Daniel Billiet

Wanneer eten je leven beheerst

Het allereerste Nederlandstalige boek over Binge Eating Disorder (BED). Cindy De Wilde is beschikbaar voor interviews. ISBN 9789022329146 - € 19,99 - 219 blz. - Paperback - Een uitgave van Manteau

Cindy De Wilde kampt al de helft van haar leven met een eetbuistoornis. Ze ging winkelen met het oog op de eetaanval die later op de dag zou komen, en bij zo’n aanval at ze obsessief alles zo vlug mogelijk op.

Ze volgde alle mogelijke diëten en therapieën, maar eten bleef haar leven beheersen en haar overgewicht werd levensbedreigend. In 2004 hoorde ze voor het eerst over Binge Eating Disorder (BED), een eetstoornis waarbij eetbuien niet worden gecompenseerd door braken, laxeren of overmatig sporten. Ze liet zich opnemen in het Centrum voor Eetstoornissen. Twee jaar later besloot ze een maagverkleining te laten uitvoeren, als laatste redmiddel.

Cindy’s dagboekaantekeningen bieden een unieke inkijk in de wereld van eetstoornissen. Ze schetst een beeld, eerlijk en confronterend, hoe verschrikkelijk het leven met BED is. Haarscherp analyseert ze welke gebeurtenissen in haar leven aan de basis liggen van haar ziekte en ze stelt kritische vragen bij de gangbare therapieën. Het boek bevat ook bijdragen van experts ter zake met tips en aanbevelingen over het ondersteunen van mensen met BED.

Met medewerking van:

Prof. Dr. Yves Van Nieuwenhove / Prof. Dr. Myriam Vervaet / Dr. Johan Vanderlinden

Weinig ziektebeelden worden zo gestigmatiseerd en verkeerd behandeld als BED. Cindy De Wilde heeft haar diep verborgen verdriet en hopeloosheid gekanaliseerd in een belangeloos engagement. - prof. dr. Myriam Vervaet

Cindy De Wilde is Master in de Pedagogische Wetenschappen (Universiteit Gent) en volgde een opleiding tot professionele coach. Momenteel coördineert ze de Vrijwilligersschool bij de Vlaamse Liga tegen Kanker.

Daniel Billiet is bekend als auteur van jeugdpoëzie. Hij is medeoprichter van de Poëziekrant en het Poëziecentrum. Billiet was jarenlang poëzierecensent voor Knack. Hij is de vader van Cindy.

Leesfragment uit Binge Eating

DOCX - 14 Kb

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be