'Bling Bling 2. De Zaventemmers' - Het langverwachte vervolg op de bekroonde debuutthriller van Jan Van der Cruysse

Met Bling Bling. Diamantroof in Delhi veroverde de voormalige luchthavenwoordvoerder Jan Van der Cruysse meteen de Hercule Poirotprijs in 2016: ongezien voor een debuterende auteur. Alsof dat niet genoeg was, viel het boek enkele maanden later opnieuw in de prijzen als winnaar van De Diamanten Kogel 2016. Die dubbele winst was opnieuw een primeur in thrillerland, want nooit eerder werden beide prijzen toegekend aan één en dezelfde titel.

Het mag duidelijk zijn dat Bling Bling 2. De Zaventemmers een kanjer van een vervolg wordt en het mag dan ook niet ontbreken aan een feestelijke voorstelling.

Reserveer alvast 15 juni 2017 in uw agenda want ook u bent van harte welkom. Afspraak om 19u30 bij WPG Uitgevers in Antwerpen. Alle praktische details staan verzameld in de uitnodiging bovenaan dit bericht. Laat zeker weten of u erbij kan zijn via pers@wpg.be.

Bling Bling 2 volgt het onvoorspelbare traject van het gangsterduo Mate en Boris en de verknipte moordgriet Elisabed. Op een moorddadige trip door de Balkan blijven ze de Antwerpse politievrouw Beerke Wagenmaker altijd een stap voor. Tot ze het pad kruisen van Roman Tokar, oorlogsveteraan en tweelingbroer van de diamantkoerier Sergei, die ze hebben vermoord. Net wanneer de rust wat terugkeert in de Antwerpse diamantwijk, doet veiligheidsdeskundige Albertien Van der Valk een gooi naar de perfecte diamantroof. De grootste ooit. Op de moeilijkste locatie van het land. Zaventem. 

Bling Bling 2 wervelt tussen de luchthavens van Eindhoven, Zaventem, Hong Kong en Odessa. Het volgt een spoor van bloed en drukinkt van Blankenberge tot de Zwarte Zee via snelwegparkings, treinstations en ferryboten.

Over Bling Bling 1:

‘Jaarlijks zo’n debuut en de Vlaamse misdaadroman verdringt moeiteloos de Scandinavische. Wat een intensiteit!’ – Lukas De Vos over Bling Bling 

‘Een joekel van een misdaadroman.’ – John Vervoort over Bling Bling 

'Een avonturenthriller met internationale allure, die gewoon smeekt om verfilmd te worden' - Gazet van Antwerpen

Als woordvoerder van Brussels Airport beleefde Jan Van der Cruysse het reilen en zeilen van de luchtvaart gedurende 25 jaar vanop de eerste rij. ‘Een oeverloze bron van inspiratie voor spannende verhalen en het verzinnen van verknipte personages.’ Zijn fantasie leverde zijn debuutthriller Bling Bling 1 op, die bekroond werd met de Hercule Poirotprijs 2016 en de Diamanten Kogel 2016.

_____________________________________________________________
Jan Van der Cruysse, Bling Bling 2
ISBN 9789022333976 | ca. 528 blz. | € 21,99 | Paperback
ISBN 9789460415616 | € 14,99 | E-book
Uitgegeven bij Manteau
Verschijnt op 15 juni 2017
_____________________________________________________________

 

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be