‘Bloedlijn’ – De tweede politieroman rond de intelligente maar gekwelde commissaris Vansina

Wie zit er achter het bloedbad bij de jetset in Knokke?

In Het kwalijke geheugen maakten we kennis met de op zijn zachtst gezegd vreemde speurder Victor Vansina. Marc Peirs en zijn levendige personages werden door veel lezers omarmd als welkome nieuwkomers in het thrillerlandschap. Een jaar later staat de commissaris opnieuw voor een raadsel in Bloedlijn.

‘Een veelbelovend debuut, intelligent, niet pedant. Mooi opgebouwd, geen losse eindjes. Kloeke karakters.’ — Knack over Het kwalijke geheugen

Kort voor de parlementsverkiezingen wordt het land opgeschrikt door een bloedbad. De dader heeft het gemunt op de jetset in Knokke. Wat lijkt op een gruwelijke strafexpeditie tegen een stel rijkelui dreigt te ontaarden in een frontale aanval op het regime, dat wankelt als een kaartenhuisje. Politieke mechanismen worden ontmaskerd, de macht van het geld verkruimelt.

Op de schouders van commissaris Victor Vansina rust de taak om de moorden op te lossen, en snel. Tussen Gent en Knokke loopt een lijn van bloed en raadsels. Staat Vansina tegenover een losgeslagen individu, of schuilt er een duivels plan achter de reeks moorden? Tegelijkertijd kraakt het team van de commissaris in zijn voegen. Zelf worstelt Vansina met demonen die te maken hebben met geld en seks.

Marc Peirs (1966) is journalist en eindredacteur bij de VRT. Hij woonde vijfentwintig jaar in Gent en bracht vele vakanties in Knokke door.  Hij is gehuwd met de Poolse schrijfster Maja Wolny en samen hebben ze twee kinderen.

_________________________________________________________
Marc Peirs, Bloedlijn
ISBN 9789022333365 | 320 blz. | € 21,99 | Paperback
Verschijnt op 4 april 2017 bij Manteau
_________________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be