BookSpot Gouden Strop nominatie voor Bling Bling 2

Met Bling Bling 1. Diamantroof in Delhi veroverde de voormalige luchthavenwoordvoerder Jan Van der Cruysse zowel de Schaduwprijs 2017Hercule Poirotprijs 2016 als De Diamanten Kogel 2016: ongezien voor een debuterende auteur. Dat Bling Bling 2 nu ook een nominatie in ontvangst mag nemen, deze keer voor de BookSpot Gouden Strop, is niets minder dan spectaculair. De verwachtingen zijn dus hooggespannen voor Bling Bling 3, het sluitstuk van de trilogie dat op 4 mei verschijnt.

De jury, onder leiding van Anniko van Santen, koos 10 thrillers uit 73 inzendingen. De shortlist van de BookSpot Gouden Strop wordt op 9 mei bekendgemaakt, evenals de nominaties voor de BookSpot Schaduwprijs. Op 6 juni worden de winnaars van de Gouden Strop en Schaduwprijs bekendgemaakt. De Gouden Strop bestaat 32 jaar en is sinds 2018 de BookSpot Gouden Strop.
​Meer over deze literaire prijs kan je hier lezen.

Over Bling Bling 3:
In Bling Bling 3 komen de verschillende verhaallijnen samen in een heftige landing. Het onderzoek naar de diamantroven zit al maanden in het slop. Wanneer in het Indiase Varanasi een ring opduikt die deel uitmaakte van de buit, krijgt de politie nieuwe stukjes van de puzzel in handen om eindelijk de daders te kunnen strikken.

Het gevaarlijke gangsterduo Mate-Boris en de onprettig gestoorde Elisabed halen echter alles uit de kast om de politie een stap voor te blijven en de schuldigen te vinden. Het leven van Viktor en Zurab is na de jongste overval voorgoed overhoopgehaald en ook zij azen op hun deel van de buit. Ondertussen rommelt het in Lentheki: maffiabaas Paata Sirbiladze komt zwaar onder druk te staan. En dan zijn er nog de daders van de overval zelf. Blijven Albertien, Rik, Michel, Hira, Luigi en Alphonse onder de radar of moeten ze de duimen leggen?

Over Bling Bling 1 en 2:

‘Jaarlijks zo’n debuut en de Vlaamse misdaadroman verdringt moeiteloos de Scandinavische. Wat een intensiteit!’ – Lukas De Vos (over Bling Bling 1)

'Een avonturenthriller met internationale allure, die gewoon smeekt om verfilmd te worden'  Gazet van Antwerpen (over Bling Bling 1)

'Bling Bling 2 bewijst dat Van der Cruysse geen one-hit-wonder is, maar een misdaadauteur die het genre in Vlaanderen tot een internationaal niveau mee optilt. (****)' – Het Nieuwsblad

'Bling Bling 2 is 500 pagina's leesfun, even geestig en stout als Ocean's Eleven of een Coens-film, spits geschreven en bevolkt door boeiende moordvrouwen en geflipte gangsters.' – Het Laatste Nieuws

Jan Van Der Cruysse is specialist in crisiscommunicatie. Als woordvoerder van Brussels Airport beleefde hij het reilen en zeilen van de luchtvaart gedurende 25 jaar vanop de eerste rij. Die oeverloze bron van inspiratie legde hem geen windeieren: zijn Bling Bling-trilogie viel al meermaals in de prijzen.

___________________________________________________________
Jan Van der Cruysse, Bling Bling 3
ISBN 9789022335062 | 508 blz. | € 21,99 | Paperback
Uitgegeven bij Angèle 
Verschijnt op 4 mei 2018

Eerder verschenen:

Jan Van der Cruysse, Bling Bling 1
ISBN 9789059087019 | 582 blz. | € 21,99 | Paperback
Verschenen op 6 februari 2017

Jan Van der Cruysse, Bling Bling 2
ISBN 9789022333976 | 508 blz. | € 21,99 | Paperback
Verschenen op 15 juni 2017
_____________________________________________________________

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be