Brieven van Marie - Lize Feryn

verschijnt op 10 oktober!

Brieven van Marie laat zich in de essentie herleiden tot de uitspraak: 'mijn oorlog begint daar waar de oorlog gedaan hoorde te zijn.' Een aangrijpend uitgangspunt, dat bovendien een bijzonder realistische weergave oplevert van de eerste jaren na de oorlog van '14-18'.

Brieven van Marie - ISBN 9789022330685 - 154 blz.- Gebonden - Een uitgave van Manteau

Lize Feryn is beschikbaar voor interviews.

Marie weet geen weg met haar liefde voor een Duitse soldaat. Ze hebben elkaar, maar dat is het ook. Is hun liefde houdbaar? En waar kunnen ze heen? In België zal ze als een moffenhoer gezien worden, in Duitsland zullen ze ook niet met open armen ontvangen worden…
Lize Feryn schrijft en tekent een vervolg op Dagboek van Marie, dat aansloot bij de één-reeks In Vlaamse Velden.Het personage van Marie bleef aan Lize kleven, en ze vroeg zich af hoe het verder zou gaan met Marie.
Brieven van Marie laat zich in essentie herleiden tot de uitspraak: ‘Mijn oorlog begint daar waar de oorlog gedaan hoorde te zijn.’ Een aangrijpend uitgangspunt, dat bovendien een bijzonder realistische weergave oplevert van de eerste jaren na de oorlog van '14-18'.

Bloedmooi talent. - Het Laatste Nieuws

Een indrukwekkende weergave van de waanzin en willekeur in oorlogstijd. - NBD Biblion

Lize Feryn was dé ontdekking van het tv-voorjaar 2014. Haar Dagboek van Marie was een razend succes in de boekhandel. In het najaar van 2014 staat ze op de set van Emperor, een film met Adrien Brody. Vanaf februari 2015 speelt ze opnieuw een hoofdrol in een nieuwe zondagavond reeks op één.

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be