Brood willen we hebben! van Giselle Nath genomineerd voor de Geschiedenisprijs van het Davidsfonds.

Honger, sociale politiek en protest tijdens de Eerste Wereldoorlog in België. Een nieuwe invalshoek door een jonge historica.

Historica Giselle Nath maakt een kritische analyse van het Nationaal Comité voor Hulp en Voeding en de Commission for Relief in Belgium. Ze beschrijft de invloed van de nationale politiek op het dagelijks leven in een klein dorp (Aartrijke) en een industriële grootstad (Gent) in het bezette land. De auteur vervlecht de levens van ondernemers, arbeidskinderen en socialistische huisvrouwen, en zoekt datgene wat dagboekschrijvers niet (wilden) vermelden. ISBN 9789022328156 - € 22,50 - 316 blz. - Paperback - Een uitgave van Manteau

Gyselle Nath won reeds de prestigieuze Vlaamse Scriptieprijs 2011 met haar eindverhandeling. In 2012 begeleidde ze het publieksproject 14-18 van dichtbij, over oorlog en dagelijks leven. Momenteel bestudeert ze als aspirant bij het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) consumentenbewegingen na 1945.

Een vernieuwende en welgekomen aanwinst in de Belgische historiografie over de Eerste Wereldoorlog die ook niet-historici kan aanspreken.

- Dominique Dendooven, In Flanders Fields Museum

Historiografische engagement in dit subtiele onderzoek naar machtsongelijkheid en sociale pacificatie

- Marc Reynebeau over Brood willen we hebben!, één van zijn favoriete boeken uit 2013, De Standaard

Een grondige en subtiele studie naar honger als politiek probleem tijdens de bezetting van 1914-1918.

- Sophie De Schaepdrijver, De Standaard

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be