Carré Général: Jeroen Meus verspreidt 4.000 carré confituurkes ter lancering van het gloednieuwe 'Dagelijkse kost'-boek

 

Geen betere manier om een kookboek te lanceren dan het te laten proeven. Vierduizend carré confituurkes – pagina 186 van Dagelijkse kost – vonden gisteren samen met het boek hun weg naar tachtig verschillende adressen in Vlaanderen.

Jeroen was van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat druk in de weer om de operatie ‘Carré Général’ in goede banen te leiden, zoals u kunt zien in onderstaand filmpje.

Ik ben Jeroen Meus en ik ben dat al 38 jaar.

Het grootste deel van die tijd kook ik en daar ben ik tevreden mee. Veel van mijn mooiste herinneringen koppel ik moeiteloos aan eten. Papa die zich de ziel uit het lijf kookt voor mijn eerste communie. Aspergesoep, koninginnenhapje. En achteraf slachten we een lam. Eentje van vanille-ijs met slagroom en grenadinebloed.

Zo opent Dagelijkse kost. Koken met gezond verstand.

Dagelijkse kost. Koken met gezond verstand is een zeer persoonlijk boek geworden, met beelden uit Jeroen Meus' privéarchief, quotes die zijn kijk op koken en eten, en bij uitbreiding het leven, illustreren; prachtig vormgegeven in een dik boek met harde kaft. Een volledig nieuwe Dagelijkse kost, op alle vlakken.

Eten en koken zorgen voor kwaliteitsmomenten in ons leven, en dat moet zo blijven. Zonder pijn te doen of de gezondheid te schaden. Alles daartussen is gezond verstand. En dus toegelaten.

Met Dagelijkse kost zet Jeroen Meus elke dag honderdduizenden televisiekijkers aan het koken. Nu eens inspireert hij met toppers uit de klassieke keuken, dan weer met snelle soepen en salades. Van slowfoodstoofpotten voor in het weekend tot makkelijke pasta's en frisse veggie lunches tijdens drukke werkweken.

In 100 nooit eerder op papier gepubliceerde recepten toont Jeroen zijn liefde en passie voor échte dagelijkse kost. Perfect toegankelijke, ongecompliceerde gerechten, kraakhelder en stap voor stap uitgelegd. Smakelijk, supergevarieerd en nooit te ingewikkeld. Voorbij alle voedselhypes. Voor vandaag. Morgen. En overmorgen weer. Precies zoals koken met gezond verstand moet zijn.                                                               

Zo leef ik zelf. Rein maar in zonde. De ene dag worst met andijvie in witte saus en patatten, de andere dag quinoasalade. Niets gaat immers boven een Penny-wafel na het zwemmen, en uiteraard moet je op zondagavond die kippenblokjes in zoetzure saus en de babi pangang kunnen blijven bestellen. Maar niet elke dag. Ik kan daarnaast ook echt genieten van het kikkererwtenstoofpotje van mijn vrouw, met kokos en groenten uit de tuin. By the way, die groenten uit de tuin zijn mijn verdienste. Ere wie ere toekomt, niet?

Een boek om te proeven: letter voor letter, beeld voor beeld, recept voor recept.

Voor interviewaanvragen, recensie-exemplaren en receptenpublicaties kunt u terecht bij Ellen Van Tichelt (ellen.vantichelt@wpg.be / +32 3 285 73 46).

-----------------------------------------------------------------

Dagelijkse kost: koken met gezond verstand | Jeroen Meus 
ISBN 9789022333112 |  blz. 288 | € 24,99 | Gebonden
Verschijnt op 29 september
Uitgeverij Manteau

-----------------------------------------------------------------

Ellen Van Tichelt

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be