Dagny Ros Asmundsdottir & Ellen Destuyver stellen voor : Nieuw pop-up restaurant Smörrebröd: sexy & delicious

Wat? Smörrebröd pop-up restaurant
Wie? Dagny Ros Asmundsdottir & Ellen Destuyver (L’Epicerie du Cirque)
Wanneer? Van 3 t.e.m. 6 mei 2018
Waar? PAKT in Antwerpen (Racine)

De charismatische IJslandse foodie en tv-persoonlijkheid Dagny Ros Asmundsdottir heeft een missie. Ze wil in ons land het monopolie van de saaie smos kaas doorbreken. Een belegd broodje kan zo veel meer zijn dan een functionele, praktische oplossing. Dagny Ros groeide op in het hoge Noorden, waar smörrebröd een heuse way of life is. Véél lekkerder dan belegde sandwiches, véél sexier dan een soggy broodje eiersla. De moeder van Dagny Ros ging in de jaren ’70 zelfs naar een speciale smörrebröd school. Heerlijk, artisanaal brood dient als canvas voor minimalistische, gastronomische kunstwerkjes. Smörrebröd, dat is vers gerookte vis, gepekelde groenten, geurige kruiden en gekaramelliseerde uien, maar de lijst met potentiële combinaties is eindeloos. Elke kok legt zijn of haar eigen persoonlijkheid in deze kleine momentjes van pure vreugde. In Scandinavië staat smörrebröd voor traditie en hygge. Samen smörrebröd eten is even stilstaan bij het leven en met een borreltje aquavit klinken op de vriendschap. In haar kookboek Easy Nordic staat dan ook een heel hoofdstuk over smörrebröd.

Dagny Ros gaat nu voor één weekend in zee met de Antwerpse entrepreneur Ellen Destuyver, de vrouw achter L’Epicerie du Cirque, Moss, Bar Palmier en Racine. Samen richten ze een Smörrebröd Pop-Up Restaurant op in het übercoole PAKT, dé nieuwe hotspot in Antwerpen.

Van 3 tot en met 6 mei kun je bij dit duo kennismaken met de smörrebröd traditie uit het hoge Noorden. Hiervoor trokken ze eerst met het maandblad Feeling op inspiratiereis naar Kopenhagen, waar ze niets anders deden dan proeven, kijken, proeven en nog eens proeven. Van traditioneel tot avant-garde, in dit gastronomisch bedevaartsoord eet iederéén smörrebröd. Na de reis naar Kopenhagen ontstond een mooie symbiose van gerechtjes, gevoed door weemoed, traditie én eigentijdse smaken en culinaire technieken. Op het menu zal niet enkel vlees of vis staan, maar ook veggie en vegan smörrebröd.

In Kopenhagen maakten Dagny Ros en Ellen kennis met de supercoole oprichters van Copenhagen Distillery. Zij wilden dit evenement voor geen goud missen en vliegen dat weekend speciaal over naar Antwerpen, ideaal dus om kennis te maken met aquavit, de gin van het Noorden. Op donderdag en vrijdag ben je welkom voor een gemoedelijke afterwork borrel met verschillende soorten smörrebröd. Op zaterdag en zondag is er een smörrebröd brunch, waarvoor je op voorhand moet boeken. Op zaterdag kun je na de brunch ook gewoon langskomen tot 21u.

Uren:
Do 3 mei: 17u – 21u
Vrij 4 mei: 17u – 21u
Za 5 mei: brunch van 11u – 13u, tweede sessie brunch van 13u15 – 15u. Van 17u
– 21u gewoon open voor smörrebröd, snaps, wijn en bier
Zo 6 mei: brunch van 11u – 13u, tweede sessie brunch van 14u – 16u30.

Take-away is mogelijk, mits op voorhand bestellen.

Let op: reservatie verplicht voor de brunch (via dagnyros@easyiceland.be)

Locatie:
PAKT
Racine (boven Caffenation)
Regine Beerplein 1 E103
Antwerpen

Voor meer informatie, interviews of promotie : cindy@cindependent.be of
+32 495 299 926

___________________________________________________________
Dagný Rós Ásmundsdóttir, Easy Nordic
ISBN 9789022333631 | 244 blz. | € 24.99 | Paperback
Uitgegeven bij Manteau
Verschenen op 28 maart 2017
________________________________________________________

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be