Dagný Rós Ásmundsdóttir brengt een ode aan de Scandinavische manier van leven én eten in 'Easy Nordic' - hygge voor in de keuken!

In de 77 recepten die je vindt in #EasyNordic staan #Hygge, #Togetherness en #DoeMaarGewoon centraal

 

SAVE THE DATE!
Manteau, Corifeo en Dagný Rós Ásmundsdóttir stellen Easy Nordic feestelijk voor op woensdag 29 maart tijdens een afterwork drink én proeverij van 17u tot 20u in Corifeo (Bredabaan 231, 2930 Brasschaat). Uitnodiging volgt!

 

Dagný Rós Ásmundsdóttir, IJslandse  chef in Antwerpen, groeide thuis op met heerlijke,  uitgebreide maaltijden. Haar moeder was, net als haar grootmoeder, een heel goede kok. Ze wist wat trendy  was, stal overal ideeën en maakte wat niemand kende.

‘Mijn vrienden waren jaloers, want bij ons was er altijd feestelijk eten.’

In Easy Nordic laat Dagný Rós zien dat zij dit culinaire gen ook zeker door haar bloed heeft stromen. Ze presenteert ons een ode  aan de Scandinavische kunst van het leven, met veel hygge,  samenkomen met familie en vrienden, heerlijk eten.  Geen afgemeten porties, want dat is volgens Dagný Rós ‘so not sexy’. Wel gezelligheid, een feestelijke en informele omgeving, waarin samen gekookt en gegeten wordt. 'Het creëert een band.' Dagný Rós durft zelfs te beweren dat samen koken een manier is om je seksleven een boost te geven.

‘Maaltijden, zelfs feestelijke, zijn in IJsland nooit een stijve, formele bedoening. Er mag gelachen worden. Stress komt er ook niet bij kijken, alleen plezierige opwinding. En het mag best een beetje stout.’

Aan de hand van 77 recepten leer je meer over de IJslandse eetfilosofie én over Dagný Rós zelf. De recepten zijn eerlijk en puur, vernieuwend maar gestoeld op traditie, zonder tierelantijntjes, niet  ingewikkeld. Een natuurlijke keuken, die gul en gezellig is: #Hygge, #Togetherness, #DoeMaarGewoon.

‘Met dit boek wil ik dat mijn lezers de échte Dagný Rós leren kennen: mijn tradities, waar ik van houd, waar ik voor sta, wat ik belangrijk vind. Wie dit boek koopt, haalt een stukje van mij in huis. Ik creëer een sfeer, een wereld, en als je mijn recepten kookt, gaat het nooit alleen over het recept. Er is altijd een verhaal. Over mensen.’

Van haar vorige boek, Easy Iceland, werden maar liefst 5000 exemplaren verkocht:

  • 'Easy Iceland is écht een pareltje' - kokenophakken.be

  • ‘Echt een kookboek om bij weg te dromen’ – nordicvibes.com

  • ‘De koningin van IJsland’ – june.be

Dagny Rós Ásmundsdóttir werd geboren in IJsland en kookt nu in Antwerpen. Ze was een opgemerkte kandidaat in De Slimste Mens ter Wereld op Vier en was op VTM eerder ook al te zien in De Perfecte Keuken en Junior MasterChef. Bij Njam! is ze cohost van het programma Toasted.

Voor meer informatie, het aanvragen van een interview, een recensie-exemplaar of beeldmateriaal: contacteer Ellen Van Tichelt via [email protected].

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Easy Nordic
Dagny Rós Ásmundsdóttir
Verschijnt op 29 maart
ISBN 978 90 223 3631
€ 24.99
224p.
 

Ellen Van Tichelt

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be