De averechtse lynx - Sten Treland

Het tweede deel van de Sten Treland trilogie verschijnt op 9 februari

Eind 2013 werd Sten Treland ontmaskerd in Humo. Het duo achter deze zonderlinge Noor bleek niemand minder dan Stan Lauryssens en Joost Houtman. Die laatste gaat nu alleen verder als Sten Treland.

De averechtse lynx is het tweede deel in deze thrillertrilogie. Het eerste deel, De lachende eland, kreeg alvast lovende kritieken in de pers.

De averechtse lynx - Sten Treland - ISBN 9789022330708 - € 19,99 - 320 blz. - Manteau - verschijnt op 9/02

De digitale proef is reeds beschikbaar. Geef me gerust een seintje als er vragen zouden zijn of als u graag de proef ontvangt.

Een rottend lijk. Een appartement dat van binnenuit volledig is afgesloten. Drie maanden ligt het lijk er al. ernaast een dode kat. Zonder kop. Een schrijnend bewijs dat je in de grootstad als hoogbejaarde oud-leerkracht kunt wegkwijnen in total eenzaamheid? Of is er meer aan de hand? Ruben De Jongh, het nieuwe gezicht van Telefacts Crime, denkt van wel.

Hoewel zijn bazen de moord op een Antwerpse diamantair en twee opmerkelijke verdwijningszaken in Antwerpen - die van een dierenverzorgster uit de Zoo en een knappe vastgoedagente - veel belangrijker vinden, gaat Ruben toch op onderzoek uit. Dat is hij zijn oude leerkracht Latijn verschuldigd, vindt hij. Tussendoor stuit hij op één van Noorwegens gevaarlijkste criminelen en ontvangt hij enkele wansmakelijke brieven van zijn vrouw.... die enkele jaren geleden omkwam bij een auto-ongeval.

Het onderzoek voert Ruben De Jongh van Antwerpen over Amsterdam naar Oslo en naar zijn allerpersoonlijkste hel...

Joost Houtman groeide op aan de achterzijde van de Antwerpse Zoo. ’s Nachts werd hij gewekt door gebrul van leeuwen en tijgers en gekrijs van papegaaien. Het verknipte zijn geest voorgoed. Joost werkt als scenarist, ghost- en copywriter. De averechtse lynx is na De lachende eland (2013) het tweede deel van zijn dierentrilogie.

‘Een Noorse thrillerschrijver met heerlijke over the top-verhaallijnen en een Antwerps gevoel voor humor. Te mooi om waar te zijn.’ – Luk Wyns

De pers over De lachende eland:

De lachende eland is een Vlaams-Noorse thriller, geschreven met veel vaart en humor - **** Crimezone.nl

Die ongeremdheid. Tarantino. Daar hou ik van, net als van de humeurige personages, en de bijzonder suggestieve opening. - Lukas De Vos, Knack.be

Fraai debuut. - ***Vrij Nederland Detective & Thrillergids

Hilarisch en absurd. - Thrillerlezersblog

De lachende eland is bijzonder vlot geschreven en leest als een trein. - Rondom

 

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be