'De Biecht' van Nadia Dala

Na haar succesvol debuut brengt Nadia Dala nu haar tweede roman De Biecht

God schiep de aarde in zeven dagen. Dat is exact de periode die Marie krijgt om haar leven weer op de rails te krijgen. Maar wat doe je als het enige familielid dat je nog hebt achter de tralies zit en je enige kans op een professionele comeback betekent dat gedeelde geheimen aan het licht moeten komen? Biecht je dan alles op?

De ooit succesvolle journaliste Marie komt haar appartement niet meer uit, sinds enkele maanden ziet ze de tijd verglijden. Dan komt een telefoontje van haar oude baas. De man die haar carrière heeft gebroken, geeft haar een nieuwe kans. Of ze iemand wil interviewen in de gevangenis. Haar zus. Het heeft te maken met een grote criminele zaak. Maar wat Marie in de bezoekersruimte van de penitentiaire instelling ontdekt, gooit haar hele leven overhoop. Zeven dagen lang probeert ze de kwelgeesten in zichzelf te bezweren, familiegeheimen komen aan de oppervlakte en lang verloren gegane relaties worden moeizaam weer opgepakt. De biecht is een verhaal over de genesis van eenzaamheid, moeilijke liefde en wederopstanding.

 

‘Dala schreef een gepeperd debuut vol onwaarschijnlijke, surrealistisch aandoende taferelen. Wie zei er ook weer dat Vlaanderen geen allochtone literatuur had?’  - Knack


‘Met veel gevoel voor timing heeft Dala een verhaal geschreven dat soms rauw realistisch, dan weer poëtisch en zelfs surrealistisch is (...) een sterk debuut.’  -  De Standaard der Letteren


Nadia Dala werkte lange tijd als journaliste voor De Morgen en De Standaard, en trok als reporter door grote delen van de Arabisch-islamitische wereld. Bij de VRT presenteerde ze Canvas-programma’s als Voetzoeker, Res Publica en Moslima’s. Dala geeft nu les aan de Thomas More Hogeschool. De biecht is haar tweede roman.
 

Welkom op de boeklancering op woensdag 18 oktober 2017 om 19u00
In de gebouwen van Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Markgravestraat 12, 2000 Antwerpen

Inschrijven via pers@wpg.be
 __________________________

Nadia Dala - De Biecht
​ISBN 978 90 223 3435 5
​ca. 224 blz. - paperback - €19,99

 

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be