De boekenmoordenaar, het succesvolle thrillerdebuut van de Vlaams-Poolse Maja Wolny

De liefde voor boeken werd een obsessie, de liefde voor een vrouw een misdaad

Het was de liefde voor haar man, die haar destijds naar ons land bracht, en het was de liefde voor boeken die haar deed schrijven. Nu is de Vlaams-Poolse Maja Wolny fulltime auteur en woont ze met haar gezin afwisselend in het Poolse Kazimierz Dolny en in Koksijde aan de Belgische kust. Na haar roman Zwarte bladeren (2016) verschijnt nu ook haar thrillerdebuut in het Nederlands. De boekenmoordenaar is een slim misdaadverhaal dat zich in Antwerpen en Amsterdam afspeelt.

Een bekend Amsterdams meubelrestaurateur wordt dood aan getroffen in zijn atelier. Inspecteur Eva Paelinck gelooft niet in de officiële these van een hartaanval. Haar onderzoek leidt naar een vriendengroep van ouderen die samen een woning delen, en naar de excentrieke boekhandelaar Wiktor, die de vrienden bespioneert. De ramen van zijn antiquariaat veranderen in een Venetiaanse spiegel waarin de rol van getuige en verdachte vervaagt. Het verleden van de vrienden heeft te maken met een weinig bekende episode in de Europese geschiedenis: de massale verbanning van Joden uit communistisch Polen in 1968 en hun migratie naar onder andere Nederland en België. Wanneer in Antwerpen een tweede lijk wordt gevonden, komt niet alleen de reputatie van Eva in gevaar, maar ook haar leven.

 

Over Zwarte bladeren:

‘Wolny bezit een groot talent voor het treffende detail, en doordat ze clichétaal vermijdt, efficiënt met beelden en vergelijkingen omspringt en beschrijvingen gevoelvol en zelfs poëtisch vastlegt, krijgt haar stijl een rijke glans.’ – De Morgen


‘Historische waarheid, emotionele suspense en erotiek wisselen elkaar af en leiden naar een verrassende ontknoping, die de lezer veel stof tot nadenken geeft over eeuwenoude thema’s als schuld en vergeving.’ – De Standaard

 

Maja Wolny (1976) begon haar loopbaan als chef literatuur bij het Poolse weekblad Polityka. In België werkte ze als correspondente, boekhandelaar, museumdirecteur en columniste. Na haar roman Zwarte bladeren (2016) verschijnt nu ook haar thrillerdebuut in het Nederlands.

We

Welkom op de boekpresentatie op donderdag 19 april om 20u00.
Maja Wolny wordt over haar nieuwe boek geïnterviewd door de Pools-Belgische filosofe, schrijfster en tv-maakster Alicja Gescinska

Locatie:
​VOS coffee & tea
Zwijnaardsesteenweg 6
9000 Gent

Gelieve vooraf te verwittigen via annelies.laureys@standaarduitgeverij.be

 

_____________________________

Maja Wolny, De boekenmoordenaar
255 blz., softcover, €21,99
​Verschijnt bij Angèle
ISBN9789022334942
 

 

 

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be