De kansmachine - Tom Kenis

Een hyperactuele spionagethriller

Auteur Tom Kenis neemt je mee op een exclusieve ondergrondse expeditie in hartje Brussel. De locatie speelt een cruciale rol in zijn spionageroman De kansmachine.  "Grote baas Serge Huissier, oudgediende van het vreemdelingenlegioen, versierder en beste maatjes met meer dan één corrupte Afrikaanse kolonel, generaal, rebellenleider, noem maar op, werkt in de Brusselse ondergrond aan een betere wereld. Niet zomaar een betere wereld - de beste van alle mogelijke werelden. En daarvoor is hij bereid over lijken te gaan."

Hij zal er u alles over vertellen in deze unieke tocht in, maar vooral, onder Brussel. En ook wel Congo – maar daar verneemt u volgende week alles over.
 
De kansmachine is een op het eerste zicht bedrieglijk eenvoudige spionagethriller, maar waar onderhuids een aantal grote vragen borrelen. Eén: is de mens, en bij uitbreiding de wereld, maakbaar? En twee: wat is perceptie? Hoe percipiëren mensen de wereld? Hoe wordt perceptie gevormd? En hoe betrouwbaar zijn al die percepties? Toegegeven, dat zijn meer dan twee vragen, maar ze zijn wel razend interessant. In die zin schrijft Tom Kenis zich bij in een traditie van een boek als The Circle van Dave Eggers.
 
Kenis is absoluut een a-typische stem in het Nederlandstalige thrillerlandschap en zal zich daar de komende jaren ook verder in positioneren.
 
U kunt hem als eerste ontdekken – laat deze kansmachine niet liggen.

Woensdag 4 juni om 14 uur- Ingang Metro Schuman - Wetstraat 155 - Brussel
ISBN 978 90 223 2956 6 – € 19,99 - 320 blz. – Paperback - Uitgeverij Manteau - verschijnt op 27/05

Martine Brumagne gaat aan de slag als secretaresse bij een Brussels bedrijf. Ze moet wel. De boerderij van haar verkwistende echtgenoot staat op de rand van het bankroet. Terwijl ze terugblikt op een leven van verkeerde keuzes, maakt Brussel iets in haar wakker. Plots zijn er weer mogelijkheden. Zoveel dat het haar duizelt.

Haar collega Jennifer zwalpt intussen van de ene onenightstand naar de andere. Haar ouders wachten op kleinkinderen. Zij wacht op… ja, waarop eigenlijk? Of op wie? Alvast niet op de verre van pientere Miko, die haar bespioneert in opdracht van de Amerikaanse inlichtingendienst – althans, zo denkt hij. Of grote baas Serge Huissier, oudgediende van het vreemdelingenlegioen, versierder en beste maatjes met meer dan één corrupte Afrikaanse kolonel, generaal, rebellenleider, noem maar op. Een man met meer dan één geheim ook. Een mailtje van Miko dreigt er daar een van te onthullen: in het Brusselse misdaadmilieu werkt Huissier aan een betere wereld. Niet zomaar een betere wereld – de beste van alle mogelijke werelden. En daartoe is hij bereid over lijken te gaan.

Tom Kenis heeft een achtergrond in Islamitische Studies en Internationale Zaken. Hij werkte in Dubai, Berlijn, Caïro en Ramallah. Vandaag woont en schrijft hij in Brussel. In 2010 publiceerde hij in eigen beheer en in het Engels zijn eerste roman Sinai.

Als ik een vlaamse uitgever was, dan zou ik aan Kenis' mouw trekken, om te kijken wat er nog in het verschiet zou kunnen liggen voor deze schrijver met bepaald on-vlaamse preoccupaties en ambities.

- Michaël Bellon in Brussel Deze Week over Sinai

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be