De kinderen van Calais - Lara Taveirne

Een debuut van zelden geziene ambitie!

Lara Taveirne ontleedt en amputeert liefde in al haar facetten: moederliefde, zussenliefde, naastenliefde. Allesverterende liefde. De suizende tragiek van dit verhaal, als in een val van 135 meter hoog, doet voortdurend naar adem happen en heeft maar één vraag: hoe dicht kun je bij iemand komen zonder jezelf te verliezen? ISBN 9789022329474 - € 19,99 - 286 blz. - paperback - Een uitgave van Manteau - verschijnt 16/05

Wissant, Noord-Frankrijk, de jaren zestig. Urenlang gingen ze gebukt op zoek naar de mooiste schelpen. Ze konden gelijktijdig en achterwaarts over de golven duiken. Ze hadden allebei een kamer waar je de zee kon horen ruisen, als de wind goed zat. Lilith en Violaine waren wat men noemt hartsvriendinnen. Onafscheidelijk. Samen kochten ze hun eerste bikini. En het was hand in hand dat ze naar de rand liepen.

Cap Blanc Nez, 1976. Beneden aan de kliffen wordt Violaine gevonden. 135 meter hoger staan twee boekentassen.

Lara Taveirne is germaniste. Dat ze voorbestemd was om te schrijven, was eigenlijk al duidelijk bij haar geboorte. Ze is genoemd naar het hoofdpersonage in Dr. Zhivago. Ze debuteerde op haar 22ste als theaterauteur en -regisseur. Vier toneelstukken later is De kinderen van Calais haar eerste roman.

De kinderen van Calais heeft mij recht in mijn hart gepakt, heeft mij meegesleurd naar een beeldenstroom van krijtrotsen, naar jodium ruikende vloedlijnen maar ook naar tristesse van desolate grensovergangen en vooral naar de nimmer loslatende liefde voor wat je loslaat op deze wereld, kinderen.  - Jan Stevens - Ouderparticipatie.be

De kinderen van Calais - eerste hoofdstuk

PDF - 1.5 Mb

De-kinderen-van-Calais-persmap.pdf

PDF - 9.0 Mb

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be