‘De kolibrie’: het beklijvende thrillerdebuut van Kati Hiekkapelto

De Finse Queen of Crime zet een heldin neer die je meteen in je hart sluit


Twee moorden, twee amuletten, één dader - hoe kiest de moordenaar zijn slachtoffers uit en wie is de volgende die sterft?

“Hiekkapelto geeft de lezer een onsentimentele kijk op de Finse maatschappij en de culturele tradities aldaar. Een verbazingwekkend debuut!” - The Irish Times

Anna Fekete, die als kind tijdens de oorlog in Joegoslavië naar Finland is gevlucht, is net begonnen met haar werk als politierechercheur in een Noord-Finse stad als ze midden in een opzienbarend moordonderzoek terechtkomt. De situatie wordt er niet makkelijker op wanneer haar partner Esko openlijk zijn racistische opvattingen rondspuit. Verder is er nog het Koerdische meisje Bihar dat kopzorgen veroorzaakt. Uit angst voor eerwraak neemt zij contact op met de politie, maar tijdens de verhoren slikt ze haar woorden weer in. Als Anna haar nu de rug toekeert en Bihar iets overkomt, zou ze het zichzelf nooit kunnen vergeven.

#kolibrie

  • Voor de liefhebbers van de thrillers van Cilla & Rolf Börjlind, Camilla Läckberg en Håkan Nesser.

  • Bekroond in Finland en het Verenigd Koninkrijk

  • Bestseller in Duitsland

Kati Hiekkapelto (1970) is afkomstig uit Oulo, een stad in het noordwesten van Finland. Ze is opgeleid tot remedial teacher en heeft lesgegeven aan immigranten. Ze woont samen met haar man, drie kinderen en een grote dierenschaar op een oude boerderij in Hailuoto. Als ze niet schrijft, treedt ze op met jaar punkband Parrakas nainen (Vrouw met baard).

-------------------------------------------------------------------

De kolibrie | Kati Hiekkapelto
ISBN 9789022332290 | 352 blz. | €21,99 | Paperback
Uitgegeven door Manteau
Verschenen op 22 januari 2016

-------------------------------------------------------------------

Ellen Van Tichelt

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be