DE MATCH VAN HET JAAR: een geschiedenis van de pintjesliga door Dirk Deferme

25 jaar Jupiler Pro League

Iedere keer weer spannend, een hoge amusementswaarde, iedere week een wereldgoal, elk weekend een match van het jaar.

De match van het jaar is een geschiedenis van de Jupiler Pro League, de pintjesliga. 1990 tot 2015. 25 seizoenen, 25 wedstrijden. In die wedstrijden vindt Dirk Deferme meer dan de som van de kwaliteit van het voetbal, het resultaat of de historische impact van een match. 1990 tot 2015 was niet zomaar 25 jaar. Het voetbal werd volwassen, kwam in de greep van de economische wetmatigheden – de rijken werden rijker, en volgens veel mensen is de sport nu definitief naar de kloten. Deferme denkt dat ze dwalen. Het komt wel goed, zei de optimist en hij is een pessimist met ervaring.

Dit is het verhaal van onze competitie, van onze clubs en onder anderen Marc Wilmots, Maged Samy, Thibaut Courtois, Marc Degryse, Zheyun Ye, Axel Witsel en Marcin Wasilewski, Jan Ceulemans, Vincent Kompany, de duiven van Antoine Vanhove en de rest van het pak.

'De match van het jaar is een schitterende een-twee van voetbal en nostalgie. Dirk Deferme scoort met deze beauty.' – Marc Degryse

'Alsof je urenlang in een Panini-bad ondergedompeld wordt: genieten. Een feest van een boek.' – Gert Verheyen

Dirk Deferme (1959) is al vijfentwintig jaar voetbalcommentator en stilaan een van de coryfeeën van de Belgische voetbaljournalistiek. Sinds 1993 werkt hij voor de Vlaamse Media Maatschappij en is hij te horen op vtm en 2BE. Bovendien is hij een Limburger met een bizarre voorliefde voor KV Mechelen. Eerder schreef hij Iedere dag ergens voetbal (2008).

---------------------------------------------------------

De match van het jaar | Dirk Deferme
ISBN 9789022331606 | € 19,99 | ca. 480 blz. | Paperback
Uitgeverij Manteau
Verschijnt op 28 augustus 2015

Alexandra Cousy

WPG Uitgevers

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be