'De mijne is de beste' - Filip Jans, Jurgen & Sven Campens

Hét spaghetti bolognese-boek

Maandag 6 oktober 2014 — In De mijne is de beste gaan Filip, Jurgen en Sven op zoek naar bijzondere spaghetti bolognese-verhalen, ontfutselen ze geheime recepten en geven hun lekkerste adresjes prijs. Laat je inspireren door de Bolo à la Monk, de Bolognese van Duizend-en-een-nacht (Wim Opbrouck), de Pickles-bolognese (Luc Steeno) of de Bolo goes 'raw'.

De mijne is de beste – ISBN 9789022330944 – 24,99 € – 192 blz. – Paperback – Een uitgave van Manteau

'Bezint eer ge begint! Spaghetti bolognese is Unesco-werelderfgoed. Puccini. Toscanini, Rossini, Verdi... Spaghetti!' – Wim Opbrouck

Is er ooit mooier spaghetti bolognese gegeten dan in The Godfather? 'Hey, come over here, kid. Learn something. You see, you start out with a bit of oil. Then you fry some garlic. Then you throw in some tomatoes, tomato paste. You fry it. You make sure it doesn't stick. You get it to a boil. You shove in all your sausage and your meatballs, hey? And a little bit o' wine. An' a little bit o' sugar. And that's my trick.' Een prachtige scène waarin Al Pacino tussen twee maffiatelefoontjes door te horen krijgt wat het geheim is van spaghetti bolognese.

'Spaghetti bolognese is een bord eten dat smaakt en waar iedereen een mening over heeft' – Jurgen Campens

Filip Jans, Jurgen en Sven Campens runnen samen het Brusselse café Monk, wereldberoemd om zijn spaghetti.

Ga lekker bolo en deel je eigen recept via #demijneisdebeste

cover 'De mijne is de beste'
Three Monks (c) Marleen Daniëls
Bolo à la Monk (c) Marleen Daniëls
Bolo à la Monk / Jurgen Campens (c) Marleen Daniëls

Published with Prezly