DE MONUMENTEN: een must-read voor elke wielerfan

Het verhaal achter de 5 grootste wielerklassiekers

In De Monumenten vertelt Peter Cossins de tumultueuze geschiedenis van 5 buitengewone wedstrijden en de renners die zij hebben vereeuwigd.

Met een VOORWOORD van Michel Wuyts.

'De auteur heeft een nieuw boekgenre gecreëerd. Noem De Monumenten wat mij betreft een verhalende encyclopedie. U hebt de keuze: gebruik het als naslagwerk of lees het als een prettig vertellend geschiedenisboek.' – Michel Wuyts

'Peter Cossins combineert geschiedenis, analyse en anekdotiek met een buitengewone kennis en brengt op die manier de klassieke wielerwedstrijden tot leven.' – The Independent

'Een boek dat gerust een papieren monument kan woren genoemd' – Procycling

Milaan-SanRemo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Vijf legendarische koersen die elk jaar opnieuw de hoogmis zijn voor de wielerliefhebber en het schouwtoneel voor de helden van de fiets. Van de onmogelijke kasseistroken van Parijs-Roubaix tot de waanzinnig steile hellingen in de Ronde van Vlaanderen, elke wedstrijd is even uniek als de renners die zich door extreme uitputting heen duwen om ze te winnen en deel te worden van de epische geschiedenis. In de loop van een eeuw konden slechts drie renners alle vijf de monumenten winnen – niet toevallig drie Belgen: Rik Van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck. En dat terwijl een overwinning in één editie al garant staat voor eeuwige roem. Elk van deze monumenten heeft een fascinerende geschiedenis, met als protagonisten de grootste persoonlijkheden in de sport.

Peter Cossins schrijft al meer dan twintig jaar over wielrennen. Hij bracht verslag uit van zestien edities van de Tour de France. Een aantal jaren was hij redacteur en later hoofdredacteur van Procycling Magazine. In 2012 schreef hij samen met Tour de France-winnaar Stephen Roche dienst autobiografie, Born to Ride.

------------------------------------

De Monumenten – Peter Cossins – €24,99 – 352 blz. – paperback – Manteau

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be