'De wolf van Colombes' – Koen Strobbe schrijft over het gevaar dat loert op het Zuid-Franse platteland

Nieuwe Provence-thriller van Koen Strobbe verschijnt op 1 september

Koen Strobbe verhuisde in 2003 naar de Franse Provence om er wijn te verbouwen en boeken te schrijven. Na zijn succesvolle debuutroman Kruis en munt en daarna Blankenberge blues, in samenwerking met Pieter Aspe, is Strobbe aan zijn tweede Provence-thriller toe. 

Net als de schrijver beslissen de hoofdpersonages Laura en Nicolas om een nieuw leven te starten in de Provence. Ze ruilen de drukte van de Franse hoofdstad in voor een mooie, rustige toekomst in een oude Provençaalse dokterswoning in Colombes-sur-Ciel. Terwijl Nicolas zaken doet met een rijke truffelboer, graaft Laura in het verleden van de streek. Zo doen ze enkele nare ontdekkingen en raken ze verstrikt in een gevaarlijk web van vastgoedzwendel, onfrisse wijnhandel, kinderroof en mogelijke nazipraktijken.  

Koen Strobbe werkt en woont in de Provence, waar hij vijftien jaar lang wijnbouwer was. In 2015 nam Koen deel aan de eerste Aspe Award en werd één van de drie winnaars. Een half jaar later verscheen zijn debuutthriller Kruis en munt, een bestseller die onmiddellijk bekroond werd met de allereerste Fred Braeckman-award (Hercule Poirot Debuutprijs). Daarna schreef hij samen met Pieter Aspe het succesvolle Blankenberge blues. Hun eerste gedeelde pennenvrucht kwam bij verschijning meteen binnen op de eerste plaats in de boeken top tien.

‘Strobbe is een belofte.’ – De Standaard der Letteren

‘Koen Strobbe is onmiskenbaar een talent.’ – Pieter Aspe

--------------------------------------------------

De wolf van Colombes | Koen Strobbe |
ISBN 978 90 223 3437 9 | blz. 320 | € 21,99 | Paperback
Verschijnt op 5 september 2017 bij Manteau

--------------------------------------------------

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be