'De zwarte Venus': een spannende historische roman van Lydia Verbeeck

Freakshows, verdwijningen en intriges in het 19e-eeuwse Brussel en Parijs

 

Duik onder in de boeiende 19e eeuw. De tijd van de eerste stoomtreinen, suffragettes, vélocipèdes, emigratie naar Amerika en de beginperiode van de fotografie.

'Lydia Verbeeck schrijft prettig proza en bouwt mooi spanning op.' - John Vervoort, Cobra.be

'Een onverwachte thriller met de opbouw van een Hitchcock.' - Patrick Vandendaele, Boek.be

Overal zag je ze eind negentiende eeuw opduiken: freakshows met monsterlijke figuren en exotische inlanders. In het provinciestadje Lier werd een vrouwelijk stamlid van de Khoikhoi, beter bekend als de Hottentotten, tentoongesteld. In 1874 komt de waard van herberg De Orleans op onverwachte manier in het bezit van Jantie. Hij stelt haar tentoon op het Kluizeplein maar er zijn kapers op de kust. Wanneer ze spoorloos verdwijnt, beginnen de problemen. De speurtocht naar Jantie voert de lezer onder andere naar Brussel en Parijs, waar de kunstenaarswijk Montmartre opgang maakt.

Lydia Verbeeck verdiende haar sporen met een aantal historische thrillers die zich afspeelden in het Lierse begijnhof. Na een reeks hedendaagse misdaadromans te hebben geschreven, keert ze met De zwarte Venus terug naar haar roots: de spannende, historische roman.

-----------------------------------------------------

De zwarte Venus | Lydia Verbeeck
ISBN 9789022331590 | 368 blz. | €21,99 | Paperback
Uitgegeven door Manteau
Verschenen

-----------------------------------------------------

 

Ellen Van Minnebruggen

WPG Uitgevers

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Contact

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be