DERDE DRUK voor TONI COPPERS

'Het laatste oordeel' is thriller van het voorjaar

Amper 3 dagen nadat Het laatste oordeel voor het eerst in de winkel lag, ging het boek al in tweede druk. Nu, nog geen maand later, voorzien we een derde druk van Het laatste oordeel van Toni Coppers. Het boek verscheen op 28 maart en lijkt stilaan de thriller van het voorjaar te worden...

Coppers vertelt het discreet, soms poëtisch en zonder drang naar sensatie. De karakters zijn mooi uitgewerkt. – Knack Hercule Poirotprijs 2014, juryverslag

Toni Coppers was al langer op weg om Vlaanderens nieuwe thrillerschrijver te worden. Met zijn achtste thriller, Het laatste oordeel, komt hij daar dichter bij dan ooit. Na meerdere nominaties voor de Diamanten Kogel haalde hij zijn eerste grote succes binnen met Dood water, waar hij de Knack Hercule Poirotprijs voor ontving in 2014. Alsof dat nog niet genoeg was, werd het boek onlangs ook geselecteerd voor de longlist van de Gouden Strop. Benieuwd wat de shortlist op 30 april zal brengen. Zijn succes staat hoe dan ook buiten kijf - dat bewijst Het laatste oordeel, dat in minder dan een maand tijd in derde druk ging. En dan moet de verfilming van zijn misdaadromans op VTM nog komen... 

Het laatste oordeel

Zomer, een broeierige avond in augustus. De twaalfjarige Emma verdwijnt uit het ouderlijk huis in de Antwerpse deelgemeente Berchem. Er zijn aanwijzingen dat het meisje is weggelopen, maar er zijn ook verontrustender elementen: ze heeft haar gsm en haar geneesmiddelen niet meegenomen. Commissaris Liese Meerhout heeft er een wrang gevoel bij.

Na enkele dagen, er is nog steeds geen spoor van Emma, verdwijnt ook de dertienjarige Femke terwijl ze natuurfoto’s neemt in het domein van Fort 4 in Mortsel. Alle alarmbellen rinkelen nu bij het team. Is er een verband? Hebben de speurders te maken met een psychopaat die jonge meisjes ontvoert?

Commissaris Meerhout en haar collega’s zijn dag en nacht in touw om de meisjes terug te vinden. Als de motieven van de dader stilaan duidelijk worden, is de waarheid veel schokkender dan iemand ooit had kunnen vermoeden.

Met Dood water maakt Coppers zijn reputatie van 'nieuwe Aspe' waar. – Gazet van Antwerpen

Dood water van Toni Coppers is meer dan degelijk vakwerk. – De Standaard

Goed geschreven, mooie plot met de nodige spanning en privé-besognes van de speurder. – VN Thrillergids

ISBN 9789022331323 | Het laatste oordeel | Toni Coppers | 336 blz. | € 21,99 | Paperback | Manteau

Toni Coppers is beschikbaar voor interviews. Geef me gerust een seintje als er vragen zouden zijn.

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be