'Dertig worden voor beginners' door Yannick Dekeukelaere

Een romcom, bildungsroman en essay ineen

Dertig worden voor beginners ​is een boek over een bijna-dertiger met vrienden die uit de stad verhuizen, een ex die de goede zetel claimt en een vader die hem achter de veren zit. Een boek over een groene jongen die van een Porsche droomt, American Cookies schranst tijdens een glutenvrijdieet en in ware liefde gelooft in tijden van Tinder.

Waar James Dean, Kurt Cobain, en François Sterchele niet in zijn geslaagd, lukt Yannick Dekeukelaere wel. Hij werd dertig en schreef er zelfs een bestseller over. Dertig worden voor beginners is een rommelige handleiding voor wie tram 3 gaat nemen. En wie die tram nog met Belgische franken betaalde, zal zich dan weer herkennen in het gevecht met volwassen worden.
Een boek dat lacht met de jeugd, het grote-mensen-leven en alles wat je leert en vergeet terwijl je ouder wordt.

"Het is bijna zover. Over enkele maanden word ik dertig. Lange tijd leefde ik in de twintigersillusie dat dertig worden zoiets was als kanker: je gelooft niet dat het jou zal overkomen. Ik vrees dat ik er niet klaar voor ben. Dan heb ik het niet over de psychologische schok, maar over de praktische kant van de zaak. Ik ben de afgelopen jaren vergeten me voor te bereiden op een leven als volwassene.​"

Yannick Dekeukelaere specialiseert zich sinds 1987 in dertig worden. Voorlopig woont hij in Borgerhout en maakt hij televisie bij Woestijnvis. Met de opbrengst van deze bestseller gaat hij rentenieren op Ibiza.

 

Yannick nodigt je uit op zijn feestje op 7 oktober om 20u00
in Cafee Cabron ​(Kaasrui 1, 2000 Antwerpen)

Op het programma:
- De Grote Dertig Worden Voor Beginners Test
- Popklassiekers op piano met Daan Hafkamp
- Cadeaus voor wie dertig wordt
- Pintjes
- Een DJ
- Nog pintjes

 

Je mag een boek geen bestseller noemen nog voor het is gedrukt. - De Uitgever

Kun je geen echte job zoeken? Een met een bedrijfswagen? - Vader Dekeukelaere

 

__________

Dertig worden voor beginners - Yannick Dekeukelaere
Verschijnt op 4 oktober 2017 bij Manteau
​ISBN 9789022334188
192 blz. - €19,99 - paperback

 

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be