Dit jaar geen discussie aan de kersttafel: in 'Bier of wijn' vind je 25 gerechten met het ideale glas erbij

Of je nu zin hebt in een glas wijn, of een frisse pint bier: nooit meer kiezen!

Vlaanderens bekendste wijnjournalist Alain Bloeykens en de al even befaamde biersommelier Luc De Raedemaeker gaan de strijd aan in de naam van wijn en bier. Maar bier en wijn zijn absoluut geen vijanden. Meer nog: ze zijn complementair en ze vullen elkaar perfect aan.

Goed leven is genieten van spijs en drank. En dan vooral van de juiste drank bij de juiste spijzen. Goed nadenken over wat je op tafel zet, kan een grote en positieve invloed hebben op ieders goed gevoel. La vie est la somme de tous vos choix. - Albert Camus

Luc De Raedemaeker en Alain Bloeykens bieden in dit boek een overzicht van de beste bieren en wijnsoorten om te drinken bij 25 klassiekers uit de Vlaamse keuken. Zowel hartige als zoete gerechten komen aan bod, met bij ieder recept de perfecte bier- én wijnsuggestie zodat de lezer altijd de juiste keuze maakt. Zelfs bij een stuk chocolade weet je voortaan wat te drinken: of je nu zin hebt in bier, of in wijn.

Foodpairing is hot, foodpairing is trendy: als uitsmijter krijg je daarom nog de belangrijkste tips mee om zelf de ideale combinaties te vinden. Wat je vooral nodig hebt is een portie gezond verstand en de durf om te experimenteren. En stelde je jezelf altijd al de vraag naar welk glas je best uitkiest? Ook daar kennen de auteurs het antwoord op.

_____________________________________________________________________________

Bier of wijn. Nooit meer kiezen! | Alain Bloeykens en Luc De Raedemaeker
ISBN 9789022334423 | 196 blz. | € 24.99 | Harcover
Uitgegeven bij Manteau

_____________________________________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be