Dominique Baeyens deelt zijn ervaringen in 'Coachen met gezond verstand'

De visie van een topcoach op leiderschap, samenwerking en teamgedrag

Sporticoon en topcoach Dominique Baeyens over teamprocessen in organisaties en bedrijven. Een handboek voor iedereen die zich wil verdiepen in leiderschap.

Topteams aansturen is een vak apart. Hoe maak je van een verzameling individuen een goed functionerend team? En hoe zorg je ervoor dat een minder talentvol team kan winnen van een ploeg met veel individuele klasse?

Meer dan veertig jaar was Dominique Baeyens als speler en coach actief in het topvolleybal. Hij ontwikkelde een eigen visie op leiderschap en teamgedrag die leidde tot heel wat successen. In Coachen met gezond verstand blikt hij terug op zijn traject als coach. Een verhaal vol passie, maar ook van gezond verstand. Een zoektocht naar balans tussen ambachtelijk en creatief coachen. Dankzij de vele praktische tips is zijn expertise rechtstreeks toepasbaar op de interne werking en de teamprocessen van organisaties en bedrijven.

Dominique Baeyens (1956) behaalde in zijn carrière als volleybalcoach negen landstitels, vijfmaal de beker van België en een Europabeker. Hij werd achtmaal verkozen tot trainer van het jaar en was vier jaar bondscoach. Vandaag is hij sportief directeur van de Topsportschool Volleybal en brengt hij zijn knowhow via lezingen en workshops naar de bedrijfswereld.

"Een coach speelt niet mee. Hij dénkt mee, en het liefst drie stappen vooruit."

"Begin nooit aan een wedstrijd om slechts één set te winnen."

"Goed teamwork behoeft geen vriendschap. Spelers moeten elkaar vertrouwen en respecteren."

 

Dominique Baeyens stelt zijn boek voor tijdens de Cup Finals op 18 februari 2018 om 10u30 in Lotto Arena.
​Gelieve voor 31/01 contact op te nemen met Annelies Laureys indien u aanwezig wenst te zijn: annelies.laureys@wpg.be

 

___________

Coachen met gezond verstand, Dominique Baeyens
verschijnt op 16 februari bij Manteau
ISBN 978 90 223 3396 9
​€19,99 - paperback -  ca. 272 blz.

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be