Donald Trump: de Amerikaanse president die zijn inauguratie viert met een recordaantal donaties, maar een leeg podium.

Hoe dat komt, leest u in 'De ramp Trump'

‘Donald Trump heeft het tot 45ste president van de Verenigde Staten geschopt via hetzelfde parcours dat hij heeft gevolgd om miljardair en beroemd te worden: door zich liegend, bedriegend en stelend een weg naar de top te banen. Trump is de grootste oplichter in de wereldgeschiedenis. Alle politici liegen, maar nooit heeft een presidentskandidaat zo vaak en over zoveel gelogen met volstrekte minachting voor de waarheid.’

De wereld houdt vol spanning de adem in nu Donald Trump op 20 januari 2017 de 45ste president van de VS wordt. Van alle kanten kreeg de man kritiek, maar toch heeft het Trump-kamp gewonnen. Maar moeten we nu echt zo bang zijn als de tegenstanders van Trump beweren?

Ja. Volgens auteur John K. Wilson is er wel degelijk reden om ongerust te zijn. Hij schreef een onthullend boek waarin hij de naakte feiten en ongemakkelijke waarheden over de briesende vastgoedmagnaat uit New York boven tafel brengt. Zo bekijkt hij Trump vanuit de volgende perspectieven:

  • Trump de narcist

  • Trump de leugenaar

  • De failliete Trump

  • Trump de tiran

  • De paranoïde Trump

  • Trump de racist

  • Trump de seksist

  • De onbehoedzame Trump

In dit compacte en grondig onderbouwde boek wordt Trump met de voet vooruit ontmaskerd. De nauwkeurige documentatie die Wilson voor het boek uitvoerde, levert een interessante mix aan uitspraken op. Uitspraken die elkaar tegenspreken, vooral. En om te bewijzen dat het over echte, originele uitspraken gaat, heeft Wilson een uitgebreid notenapparaat gepubliceerd. Deze is online gezet, zodat De ramp Trump vlot leesbaar blijft.

En voor wie twijfelt aan de relevantie van dit boek, omdat de Verenigde Staten ‘zo ver weg is': in zijn voorwoord, speciaal gereviseerd voor de Nederlandse en Vlaamse lezers, laat Wilson zien dat er ook Trump-figuren zijn die een stuk dichterbij huis opereren (lees: Geert Wilders).

Wil je jouw kennis van Trump alvast testen? Dat kan: http://www.wpg.be/quiz-de-ramp-trump/

John K. Wilson schreef eerder oa Barack Obama: This Improbable Quest; Newt Gingrich: Capitol Crimes and Misdemeanors en Patriotic Correctness: Academic Freedom and Its Enemies. Wilson is een gevreesde luis in de pels van het Republikeinse establishment. De ramp Trump is zijn achtste boek.

----------------------------------------------------------------

De ramp Trump | John K. Wilson
ISBN 9789022333891|  blz. 196 | € 19,99 | Paperback
Uitgeverij Manteau
Verschijnt 20 januari

-----------------------------------------------------------------

Ellen Van Tichelt

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be