'Eat Love Pizza', de culinaire roadtrip van Valentina Gatti en Agnes Goyvaerts die zich niet beperkt tot Italië (maar er uiteraard wel passeert)
Het verslag van een zoektocht naar de traditie van pizza, de ontelbare varianten en de beste ingrediënten
Eat Love Pizza
Valentina Gatti, bezieler van Eat Love Pizza, en journaliste Agnes Goyvaerts, gingen samen op pad. De fotografen schoten beelden van boeren en bakkers, gepassioneerde producenten, en een vleugje dolce vita. Ze reisden van de hak van de laars over de vulkaan naar de bakermat van de pizza, Napels. Via Rome, Dikkebus en Amsterdam ging het tot Lolland. Ze bakten pizza's op de barbecue, in de frietketel, in de houtoven en op de vuursteen, belegden ze met Deense kazen, grijze noordzeegarnalen en tomaten van de Vesuvius. In Eat love pizza staan alle recepten, want het kan ook thuis.
De auteurs
In 2008 ruilde Valentina Gatti haar baan als freelance journaliste lifestyle bij Het Nieuwsblad voor een culinaire carrière. Ze nam het Gentse restaurant Mineral over en toverde het om tot Eat Love Tastings. De zaal die eraan verbonden was, werd Eat Love Pizza gedoopt. Recent kwam het nieuwe concept Chix tot leven. Valentina schat het belang van goede voeding, afkomstig van een rijke bodem en met liefde gekweekt, hoog in. Haar zoektocht naar de beste producten eindigt nooit.
Agnes Goyvaerts stond mee aan de wieg van de zaterdagbijlagen van De Morgen en specialiseerde zich in mode en gastronomie. Ze schreef enkele boeken, waaronder twee bundelingen van de restaurantcolumns 'Het Proefkonijn'.
Bloom Creative zorgde voor het omslagontwerp en de vormgeving van het binnenwerk. Rika Vanhove maakte de portretten en Kris Vlegels de beelden van de pizza's en de ingrediënten.
-----------------------------------------------------------------
Eat Love Pizza | Valentina Gatti & Agnes Goyvaerts
ISBN 9789022332191 | €24,99 | 192 blz. | Gebonden
Uitgeven door Manteau
Verschijnt op 11 november 2015
-----------------------------------------------------------------