'Een leven in stukken': de briljante kroniek van 'Breaking Bad'-acteur Bryan Cranston verschijnt op 3 mei bij Manteau

Een geniale, grappige en intieme reflectie over de noodzaak en de kracht van hard werken

 

‘Ik sta in de inmiddels verstomde duisternis en glimlach. Ja, dit is waarom ik het allemaal heb doorstaan. Het leven als een monnik. De twijfels. Het harde werk. De pijn. Het hoort er allemaal bij.

Allemaal gericht op dit gevoel. Om dit moment te kunnen beleven.’

In 2008 kreeg de wereld er een verslavende nieuwe serie bij: Breaking Bad. De reeks oogstte lof van alle kanten en groeide binnen no time uit tot één van de succesvolste tv-reeksen ooit. Het betekende voor Bryan Cranston, die de rol van hoofdrolspeler Walter White vertolkte, zijn definitieve doorbraak. In Een leven in stukken vertelt Cranston hoe hij het zo ver heeft kunnen schoppen en welke obstakels hij heeft moeten overwinnen. Dit stekelig, intiem, grappig en inspirerend verhaal is tegelijk coming of age én een reflectie op creativiteit, toewijding en ambacht.

‘Zoveel spelingen van het lot, zoveel toevalligheden qua timing, die op het moment zelf onbeduidend, onfortuinlijk of zelfs brute pech leken... Het heeft allemaal tot deze rol geleid.’

Bryan Cranston speelde zijn eerste rol als zevenjarige in een reclamespot. Met zijn oudere broer speelde hij hele scènes na uit films die ze in de plaatselijke bioscoop zagen. Tot zijn vader spoorloos verdween. Acteren werd aan de kant geschoven, misschien in een onbewuste poging om los te komen van zijn afwezige vader. Hij werd politieagent. Tot hij op een dag, tijdens een roadtrip, het licht zag en oog in oog stond met zijn authentieke roeping. Acteren: dat was wat hij met zijn leven wilde doen.

Met veel humor en een bijzondere nederigheid is Cranston de chroniqueur van zijn onwaarschijnlijke opgang van soapacteur tot wereldster. Geen onderwerp gaat hij uit de weg, zoals weinigen dat durven. Cranston heeft veel te zeggen over aangeboren talent, over de voordelen, de nadelen en het onderhoud ervan. Uiteindelijk gaat Een leven in stukken over de noodzaak en de kracht van hard werken. Een pareltje.

De vertaalrechten werden vóór verschijning al aan tien landen verkocht. In de buitenlandse pers werd het boek al fantastisch onthaald. Een greep uit de lovende reacties:

  • ‘De vele hoogtepunten in dit boek hebben niets met drugs te maken, maar zijn minstens even verslavend.’ – Kirkus Reviews

  • ‘Een openhartig portret van een groots acteur.’ Newsday.com

  • ‘Deze fenomenale, ontroerende en hartverscheurende memoires geven inspiratie en wijsheid. Een getalenteerd verteller – Bryan Cranston weet hoe hij zijn lezer moet raken, van begin tot eind.’ – Doris Kearns Goodwin

  • ‘Bryan Cranston weet op een haast filmische manier te beschrijven hoe een acteur zijn carierre, identiteit en nalatenschap allemaal tegelijk vorm geeft.’ – Tom Hanks

Bryan Cranston is een Amerikaans acteur en speelde onder meer in de succesvolle series Malcolm in the Middle en Breaking Bad, wat hem verschillende prestigieuze prijzen opleverde, zoals een Golden Globe en meerdere Emmy’s. Een leven in stukken is zijn eerste boek.

-----------------------------------------------------------------

Een leven in stukken | Bryan Cranston
ISBN 9789022331828 | blz. 288 | €19,99 | Paperback
Uitgeverij Manteau
Verschijnt op 3 mei

-----------------------------------------------------------------

Alexandra Cousy

WPG Uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be