Elvis Peeters schrijft in opdracht van Kultuurfaktorij Monty ijzersterke theatermonoloog over religie

Confituur Boekhandels publiceren exclusieve uitgave 'De herder en de garagist' - de voorstelling gaat in première op Theater aan Zee

 

Wat betekenen overgave, vergeving en rituelen? In welke context helpt God en waar zit Hij in de weg? Dient de mens zich hoe dan ook zelf te redden? Is redden eigenlijk wel nodig?

God, nu is het aan U
Ik heb een heel leven
in U geloofd
Nu is het aan U
om in mij te geloven

Terwijl godsdiensten aan een heropstanding bezig lijken, staat in De herder en de garagist' een priester op een keerpunt in zijn geloof. Tijdens de nadagen van de aanslagen in Brussel vraagt hij zich af of hij moet kiezen voor God of voor de mens? En wat als die mens kiest voor een andere God?

Met de romans De ontelbaren, Wij, Dinsdag en Jacht bewees het duo Elvis Peeters dat ze als geen ander maatschappelijke ontwikkelingen weten te problematiseren. Met deze nieuwe toneelmonoloog is dat niet anders.

Tom Jansen die vorig seizoen schitterde met Datumloze dagen naar de gelijknamige roman van Jeroen Brouwers, doet dat waagstuk met verve over met deze beklijvende tekst van Elvis Peeters. Hij maakt de wanhoop invoelbaar van een man die een weg zoekt tussen liefde en geloof wanneer hij geconfronteerd wordt met iemand die hem vraagt zijn andere wang aan te bieden.

Kultuurfaktorij Monty trakteert ons opnieuw op een ijzersterke, relevante voorstelling. TAZ presenteert nu al een premièrereeks, op 17 en 18 december volgt de zaalpremière in Monty, Antwerpen.

De tekst van het stuk wordt exclusief uitgegeven door de Confituur Boekhandels en wordt aangeboden bij de voorstelling. Daarna ook verkrijgbaar in de Confituur Boekhandels voor € 6.

Ellen Van Tichelt

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be