Emotioneel gezond bij ziekte - Dr. Frances Goodhart & Lucy Atkins

Een praktisch houvast voor zieken en hun naasten

Kanker, en bij uitbreiding elke ziekte, is niet alleen een fysieke beproeving. Het is ook emotioneel zwaar. Voor de patiënt, maar ook voor zijn omgeving. Ziek zijn is een emotionele roetsjbaan. Je kampt met zorgen, onzekerheid, stress, vermoeidheid, slapeloosheid. Je worstelt met een veranderd zelfbeeld, met seksualiteit en soms zelfs depressie. ISBN 9789022329757 – € 21,99 - 272 blz. – Paperback - Uitgave van Manteau

Dit boek is de perfecte handleiding om zo goed mogelijk door die zware periode te komen. Het biedt praktische tips, strategieën en oefeningen om met ongemakken en emoties om te gaan. De getuigenissen van kankerpatiënten zijn voor veel zwaar zieken herkenbaar. Want ‘beter worden’ gaat immers niet alleen over het lichaam, maar ook over gevoelens. Emotioneel gezond bij ziekte biedt een houvast aan patiënten, maar is ook een boek voor familie, vrienden en verzorgers. Het helpt hen te begrijpen hoe ze de zieke zo goed mogelijk kunnen steunen.

Na de behandeling de draad van het leven weer oppakken is niet eenvoudig. Je bent moe, verward, bezorgd en alles en iedereen lijkt anders dan vroeger. In feite zijn al die anderen dezelfden maar ben jij degene die veranderd is. “Eens kankerpatiënt, altijd kankerpatiënt” zeggen ze, maar daar valt best en heel goed mee te leven. “Emotioneel gezond bij ziekte” is geen contradictie. Lees, dat helpt.

- Frieda Joris

Dr Frances Goodhart is een klinisch psychologe met meer dan twintig jaar ervaring in de Britse National Health Service. Lucy Atkins is een bekende gezondheidsjournaliste die werkt voor spraakmakende media als The Guardian, The Times en The Telegraph.

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be