Eric Goens - Onze dochter heet Delphine verschijnt op 11 oktober

Het uitzonderlijke levensverhaal van een heel bijzondere vrouw.

Eric Goens is vele uren gaan praten met barones Sybille de Selys Longchamps, in haar Provencaalse buitenhuis en in Ukkel, over wellicht een van 's lands saillantste affaires ooit: die tussen Albert II en Sybille de Selys Longchamps. ISBN 9789022329481 - € 19,95 - 158 blz. - paperback - Manteau & Uitgeverij 3

‘Ik denk dat ik een boek over u ga schrijven’.Ze verslikte zich een beetje in haar koffie, half geamuseerd, half geïrriteerd. Ze had toch al verteld dat ze zelf een boek had geschreven? En duidelijk gemaakt waarom dat boek nooit zou gepubliceerd worden? Ze wilde geen wraakengel zijn, wilde niet weggezet worden als gefrustreerde of rancuneuze ex-minnares. Ze was veel, maar dat zeker niet. Ik stelde haar gerust. Het zou geen bio- of hagiografie worden, geen boek vàn maar òver haar. Ze haalde de schouders op.

“Vous savez...”

Zo begint Sybille de Selys Longchamp altijd haar zin als ze op het punt staat een gewichtige uitspraak te doen. Deze keer dus ook: “Mijn levensverhaal is niet zo uitzonderlijk, ik ben maar een normale vrouw.” Ik knikte. Zei dat dat een uitstekend uitgangspunt was, een banaal verhaal over een doodnormale vrouw. Daar kon niemand tegen zijn.

Onze dochter heet Delphine, het uitzonderlijke levensverhaal van een hele bijzondere vrouw.

Eric Goens studeerde aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg en aan l'Institut de Sciences Politiques in Parijs. Heeft gewerkt bij o.m. Humo en VTM en is vandaag verbonden aan De Vijver. Televisiemaker en politiek interviewer. Groot bakkes, recht voor de raap, trapt graag op zere tenen. Niet op die van zijn vier kinderen. Samen met de vrouw van zijn leven. Overtuigd republikein. 

 

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be