Eva Daeleman & 'Het jaar van de hond': een persoonlijk en raak verslag over een heftig jaar

Hoe Eva de aanslagen beleefde, zich door een burn-out sloeg en troost vond bij Olav

 

'Onvoorwaardelijk, in goede en slechte tijden. Dat hij geen moeilijke vragen stelt en ik ‘zwijgen is toestemmen’ dagelijks kan gebruiken, maakt het voor mij natuurlijk makkelijk. Zeg nooit zomaar hond tegen Olav, noem hem gerust mijn leraar, therapeut, coach, baas of gewoon mijn beste vriend.'

Eva Daeleman liep in volle vaart tegen een muur aan. Niet letterlijk, al had ze dat minder erg gevonden, want met een blauw oog heb je wel een goed excuus. Ze crashte en ze verdween van het scherm. Toen de bommen op de luchthaven van Zaventem naast haar ontploften, implodeerde ook haar wereld. Gelukkig is er nu een nieuwe man in haar leven: koning Olav van Zweden, haar mopshond. Hij loopt vooral achter z’n eigen staart aan en helpt van tijd tot tijd de emotionele katers te verjagen.

In Het jaar van de hond vertelt Eva haar lezers dat het oké is als het even niet meer gaat. Dat er niets mis mee is om je drukke bestaan in te ruilen voor een yogamat en je gin-tonic voor een therapeut. Een eerlijk en herkenbaar verslag van een jonge vrouw die zoekt, worstelt, ontdekt en geniet, en die toevallig ook bekend is.

We stellen het boek feestelijk voor op dinsdag 7 maart om 20u in café Honoloeloe, Mechelen. Heidi Lenaerts zal Eva interviewen over een hondenjaar én haar nieuwe boek. Graag aanmelden via alexandra.cousy@wpg.be.

Van Eva's eerste boek, Factor 25, werden meer dan 5000 exemplaren verkocht.
De pers over Factor 25:

‘Eva Daeleman kan het’ – De Zondag

‘Eerlijk, ontwapenend en geestig’ – Humo

'Het gevoel dat Eva in het boek omschrijft, dat reizen anders is dan vakantie en dat het soms hard werken is en vaak grenzen verleggen en jezelf tegenkomen, is voor mij heel herkenbaar.' – Debbie Pappyn, reisjournalist

Eva Daeleman (°1990) werd als negentienjarige van de schoolbanken geplukt en tekende een contract bij MNM, waar ze nog altijd radio maakt. Ze schreef eerder de bestseller Factor 25.

_______________________________________________

Eva Daeleman, Het jaar van de hond
ISBN 9789022333587 | 256 blz. | € 19,99 | Paperback
Uitgeverij Manteau
Verschijnt op 8 maart
_______________________________________________

Alexandra Cousy

WPG Uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be