Fazi Editori profileert Pieter Aspe als opiniemaker terrorisme met versnelde Italiaanse vertaling Het oor van Malchus

 

Fazi Editori is sinds 2009 de vaste uitgever van Pieter Aspe in Italië. Ze startten de reeks rond Van In met Het vierkant van de wraak (Il quadrato della vendetta) en brachten sindsdien vijf boeken van hem uit in chronologische volgorde. Omwille van zijn aanzwellende populariteit als opiniemaker in Italië, besluit Fazi Editori nu om het ritme van de reeks te onderbreken en voorrang te geven aan de vertaling van Het oor van Malchus.

Het is de eerste keer dat een buitenlandse uitgever de chronologie van de reeks rond Van In onderbreekt om voorrang te geven aan zijn meest recente werk. Na de aanslagen in Parijs en tijdens de terreurdreiging in Brussel in november en december, werd Pieter Aspe door alle grote Italiaanse kranten geïnterviewd en leverde hij meerdere opiniestukken aan Italiaanse media over het Belgische terreurbeleid. Recent werd hij geprogrammeerd als centrale spreker op twee Italiaanse literaire festivals omwille van zijn aanzwellende populariteit.

Valentina Bortolamedi, de Italiaanse uitgever van Pieter Aspe, over de acquisitie van Het oor van Malchus:

“We bought this book because we appreciate the fact the plot is connected with current events. Its focus on religious terrorism will definitely catch the interest of the Italian audience.”

In Het oor van Malchus confronteert Pieter Aspe Van In en zijn lezers met terreurdaden die uit een onverwachte hoek komen: die van het katholieke extremisme. Hij laat geradicaliseerde katholieke priesters aanslagen plegen op feestende jongeren in een discotheek in Brugge; een fictionele vertelling die sinds de aanslag op de Bataclan in Parijs bijna angstwekkend profetisch is gebleken. Het oor van Malchus verscheen immers in oktober 2015, ruim een maand voor de aanslagen. Door de hoge actualiteitswaarde van Het oor van Malchus, besluit Fazi Editori nu om het ritme van de reeks te onderbreken en voorrang te geven aan Pieter Aspes laatste pennenvrucht.

Voor Import, zijn nieuwe boek dat verschijnt in april 2016, bedient Pieter Aspe zich van de actualiteit en pleegt hij verder onderzoek naar de impact van de terrreurdreiging en de vluchtelingencrisis en hoe onze samenleving zich hiertoe verhoudt. Hij speelt opnieuw met het ‘wat als?’-principe: wat als er tussen de horden vluchtelingen die in ons land aankomen een mol zit met alleen maar slechte bedoelingen?

Het oor van Malchus zal in Italië verschijnen als L'orecchio di Malco.  

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be