'Focusfood': hap voor hap naar een beter mentaal welzijn

Waarom een croque-monsieurtje beter is dan een boterham met kaas

 

Hoe beinvloedt voeding niet alleen onze lichamelijke, maar ook onze geestelijke gezondheid?

Als je leest over gezonde voeding komen noten, bessen, chocolade, vis(olie) en groene thee bijna altijd naar voren als dé voeding bij uitstek om het hoofd gezond te houden. Maar zijn het echt de miraculeuze brain foods? En klopt het dat onze vertering invloed heeft op onze gemoedstoestand en mentale angst kan veroorzaken?

In Focusfood. Voedingsgids voor het verbeteren van je mentale en lichamelijke welzijn neemt Christine Tobback je mee in het breinverhaal en legt ze haarfijn uit welke ingrijpende effecten bepaalde voedingsmiddelen op je leven en welzijn kunnen hebben. Je hele lichaam wordt aangestuurd door je hersenen, maar tegelijk sturen je organen ook je gemoedstoestand. Problemen zoals burn-out, depressie en AD(H)D kunnen hun oorsprong vinden in een slechte vertering en voedselovergevoeligheden. Christine leert je in Focusfood hoe de vork in de steel zit en op welke manier je je eetpatroon kunt aanpassen zodat de mist in je hoofd optrekt. Met enkele eenvoudige en lekkere recepten zet ze jou alvast op weg.

Handige voedingstips voor personen met of ouders van kinderen met ADHD/ADD, maar ook studenten die zich beter willen kunnen concentreren.

‘Toen Christine me zei dat ik door één draai aan de pepermolen drie dagen moe ben, draaide ik aanvankelijk ook met mijn ogen. Maar ik herzag mijn mening snel toen bleek dat zulke kleine aanpassingen echt het verschil maken tussen je energiek voelen en een slappe vod zijn. Wat ben ik blij dat Christine mijn pad kruiste.’ – Eva Daeleman

‘Nadat ik jarenlang maagzuurremmers had gebruikt, had ik na vier dagen dieet nergens meer last van! Opvallend is ook dat mijn gitaar sindsdien zoveel lichter aanvoelt!’  – Tom Van Laere (Admiral Freebee)

Christine Tobback is diëtiste en gespecialiseerd in voedselintoleranties. Eerder verschenen van haar Eet wat bij je past, Gezond of gezondigd en Eet wat bij je past – het kookboek. Deze boeken waren een groot succes en Christine is dan ook een veelgevraagd spreker.

---------------------------------------------------------

Focusfood | Christine Tobback
ISBN 9789022331491 | € 19,99 | ca. 272 blz. | Paperback
Uitgeverij Manteau
Verschijnt op 31 mei 2016

Alexandra Cousy

WPG Uitgevers

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be