'Geniet!' - obesitaschirurg Eric Meir en topchef Wout Bru slaan de handen in elkaar voor een verfijnd kookboek

Het bewijs dat heerlijk tafelen na een vermageringsoperatie geen probleem hoeft te zijn

Eric Meir is naast obesitaschirurg ook enthousiast amateurkok en dook samen met begenadigd topchef Wout Bru de keuken in om een uitdaging van formaat aan te gaan: een kookboek vol recepten samenstellen waarvan ook patiënten na een vermageringsoperatie met volle teugen van zouden kunnen genieten. Omdat je mensen niet genoeg kan informeren, werd het boek bovendien voorzien van een heldere inleiding over de drie verschillende maagverkleiningsoperaties en algemene richtlijnen over je eetpatroon na de ingreep. Geen onbelangrijke missie, want jaarlijks kiezen kiezen maar liefst 10.000 Belgen voor een maagband, gastric bypass of gastric sleeve en dat aantal stijgt nog steeds.

Het viel Eric Meir al een hele tijd op dat vele patiënten na een vermageringsoperatie wel af raakten van hun overgewicht, maar dat ze tegelijkertijd vaak een problematische relatie ontwikkelden met voeding. Vooral genieten van voedsel zonder te vervallen in een eentonig eetpatroon blijkt voor velen een probleem te zijn. Ervaren chefkok Wout Bru stak samen met hem de handen uit de mouwen en het resultaat mag er wezen. Geniet! is een kookboek vol smakelijke gerechten met oogstrelende foto’s, maar wat het boek echt uniek maakt: het werd getest én goedgekeurd door een proefpanel van mensen die een vermageringsoperatie achter de rug hebben. En ze proefden dat het goed was!

Hier geen royale maaltijden maar verfijnde paletten met het puntje op de i, zodat het ook in kleine porties volop genieten is. Gezinsleden die wel hun buik rond willen eten, kunnen gerust wat bijscheppen. Heb jij al zin in bloemkoolsoep met waterkersolie, coquilles met vinaigrette van prei, zalmbrochette met tomatencoulis, rundertartaar met kwartelei, quinoarisotto met erwtencoulis of een gazpacho van aardbeien?

Beide auteurs geven met veel plezier interviews: aarzel niet om daarvoor contact op te nemen met Ellen Van Minnebruggen via ellen.vanminnebruggen@wpg.be.

Eric Meir is sinds 1998 chirurg in het St. Jozef Ziekenhuis in Mortsel en is gespecialiseerd in operaties op het spijsverteringsstelsel. Hij ging een samenwerking aan met Wout Bru, die in 1997 zijn eerste eigen restaurant opende, Chez Bru, in Frankrijk. Sindsdien heeft hij zijn restaurantnetwerk uitgebreid, met als recentste toevoeging Brasserie Bru by Suzy in Antwerpen. De michelinsterkok is daarnaast presentator van programma’s zoals Mijn Restaurant!, MasterChef en Junior MasterChef.

---------------------------------------------------------
Geniet! | Eric Meir & Wout Bru
ISBN 9789022332993 | € 24,99 | ca. 144 blz. | Gebonden
 Uitgeverij Manteau
 Verschijnt op 15 september 2016
 ---------------------------------------------------------

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be