Het boek ‘Monsieur Paul: on tour’ & het album ‘LowRider’ – een intense trip door de laatste tien jaar van het leven van de bassist bij Triggerfinger

Een vurige ode aan de zwetende, vette, zompige rock-‘n-roll

 

Monsieur Paul – boom van een kerel, strak in het pak en steevast met een Ray-Ban op zijn neus – heeft zijn lust for life teruggevonden. En hoe. Nadat het rock-‘n-roll bestaan van Paul Van Bruystegem tien jaar geleden zijn tol begon te eisen, besloot de bassist van Triggerfinger een andere weg in te slaan. En met succes, want binnenkort komt niet alleen zijn eerste soloplaat LowRider uit, maar verschijnt ook zijn boekdebuut: Monsieur Paul: on tour.

Op 21/9 speelt Monsieur Paul in concertzaal Vredeberg (Lier) een exclusieve showcase voor pers en genodigden met de muzikanten die hebben meegewerkt aan LowRider. Stuur alvast een mailtje naar ellen.vantichelt@wpg.be indien u hier graag bij zou willen zijn.

 

Dertien is hij pas, als Leuvenaar Monsieur Paul besluit om te stoppen met school om beroepsmuzikant te worden. Als veertienjarige kijkt hij op café stiekem naar zijn grote idolen Roland Van Campenhout en Big Bill, niet wetende dat hij later met beiden op het podium zal staan. Een succesvol parcours als gitarist bij onder meer The Wolf Banes, Neeka en B.J. Scott volgt. Toch komt zijn echte muzikale doorbraak pas wanneer hij zich aansluit als bassist bij Triggerfinger, waar hij nog steeds speelt. De man, intussen bijna zestig, ademt rock-‘n-roll en heeft ook de negatievere kanten van het artiestenbestaan gekend.

In Monsieur Paul: on tour neemt Paul Van Bruystegem je mee op een trip door de laatste tien jaar van zijn leven, beginnend in 2007 - toen de bassist nog een heleboel haar op zijn hoofd had. In dat jaar bereikt Monsieur Paul naar eigen zeggen rock bottom en besluit hij het roer om te gooien. Nu vertelt hij eerlijk over zijn verslaving aan drank en drugs en zijn gevecht om voorgoed clean te blijven (fietsen schijnt hem erg te helpen). Maar het boek gaat vooral over de grenzeloze fun, het harde werken en de onvergetelijke ontmoetingen tijdens het jarenlange touren met Triggerfinger door heel Europa en daarbuiten.

Of zoals Monsieur Paul het zelf verwoordt: “Dit is het relaas van de laatste tien jaar, in vogelvlucht. Laat u niet afschrikken door de chaotische, ongeordende toon ervan, zo zit mijn leven nu eenmaal in elkaar.”

Lange Polle, zoals hij door zijn vrienden wordt genoemd, geeft het boek nog een extra persoonlijke touch door ons een kijkje te geven in zijn eigen fotobibliotheek, die overigens vol staat met humoristische polaroids en rauwe beelden die ons een kijkje achter de schermen geven.

-----------------------------------------------------------------

LowRider is het soloproject van Monsieur Paul, de man met 40 jaar onversneden rock-‘n-roll op de teller. Als bassist van Triggerfinger was hij de afgelopen drie jaar welgeteld 136.000 kilometer in 158 steden en 25 landen “on tour”. Goed voor een chronisch bluesgevoel en een eeuwig sluimerend gemis.

Het rondreizen bleek ook een ideale inspiratiebron voor deze plaat, die even onvoorspelbaar en opwindend is als de trip zelf en een muzikale rollercoaster biedt over desolate highways en nog desolatere sideways. Eclectisch, soms bevreemdend, maar altijd onderweg.

Voor LowRider werkte Paul samen met de strafste Belgische muzikanten, allen even grote avonturiers als de maker zelf.

Stap in en enjoy the trip. Muziek en roadtrip visuals zijn on the house. Al de rest is op eigen risico.

 

Release shows voor publiek:

20/09 : Vredeberg, Lier

22/09 : Het Depot, Leuven

 

-----------------------------------------------------------------

Monsieur Paul: on tour | Monsieur Paul

 ISBN 9789022333006 | € 22,50 | ca. 192 blz.

 Paperback

 Uitgeverij Manteau

Verschijnt op 16 september 2016

-----------------------------------------------------------------

LowRider | Soundtrack for endless highways, black holes and a crippling sense of alienation

2CD (DUN001) | 2LP (DUN002)

Dungeon Tapes

Distributed by Excelsior/V2

Verschijnt op 16 september 2016

Ellen Van Tichelt

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be