'Het borstkankerkookboek' - borstkankerspecialist Prof. Mo Keshtgar werpt zijn kookkunsten in de strijd

Meer dan 100 recepten gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en borstkanker

Woensdag 13 juli 2016 —
Verminder je risico op borstkanker en verbeter je gezondheid tijdens en na de behandeling

In België ontwikkelt één vrouw op negen tijdens haar leven borstkanker, het is veruit de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Jaarlijks worden meer dan 10.000 nieuwe gevallen gediagnosticeerd. Talloze artsen, wetenschappers, patiënten en hun entourage gooien dagelijks alles in de strijd om de ziekte te overwinnen.

Voor alle vrouwen die zelf een actieve rol willen aannemen tijdens hun behandeling is er zeer goed nieuws: uit onderzoek blijkt dat een gezond voedingspatroon het risico op de ziekte kan verminderen én de overlevingskansen van de patiënte kan verhogen.

‘Ik heb ervaren dat de meeste patiënten direct na de diagnose borstkanker een actieve rol willen bij hun behandeling. Dieet en levensstijl zijn twee aspecten waar ze direct en vrij eenvoudig invloed op kunnen uitoefenen.’ - Prof. Mohammed Keshtgar

Hoog tijd dus voor een toegankelijk kookboek dat deze inzichten verwerkt in heerlijke recepten!

'Het is gevaarlijk om te zeggen dat een bepaald dieet borstkanker zonder meer kan voorkomen maar daar gaat het boek eigenlijk niet ove. Waar het kookboek wel het accent op legt, is gezonde voeding en die voedingsmiddelen die, wetenschappelijk bewezen, een positief of negatief effect hebben op het ontwikkelen en -vooral- het recidiveren van borstkanker' - Désirée De Poot, De Apotheker

De Londense borstkankerspecialist prof. Mohammed Keshtgar sloeg de handen in elkaar met collega's dr. Claire Robertsen, nutritioniste, en dr. Miriam Dwek, hoofd van de Against Breast Cancer Unit van de Universiteit van Westminster. Hij bundelde hun wetenschappelijke bevindingen en inzichten en in samenwerking met foodblogster -lover en -styliste Emily Jonzen kwam prof. Keshtgar tot een smakelijk, zeer praktisch én veelzijdig kookboek:

  • Gebaseerd op de laatste wetenschappelijke studies over borstkanker.
  • Met advies over welke voeding je het best mijdt, welke je met mate of net méér zou moeten eten, gecombineerd met simpele suggesties om deze veranderingen toe te passen in je dagelijks leven.
  • Meer dan 100 recepten voor ontbijt, soepen, salades, vis en schaaldieren, gevogelte en vlees, vegetarische gerechten, lekkernijen en drankjes.
  • Afgestemd op de mogelijke bijwerkingen tijdens of na de behandeling.

De Engelstalige versie is zeer goed ontvangen bij patiënten en de recepten hebben zelfs hun weg gevonden naar de restaurants van het Royal Free London ziekenhuis.

Trouwens: Het borstkankerkookboek is uiteraard niet alleen geschikt voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met borstkanker, maar geeft iedereen die zich een gezonde levensstijl wil aanmeten een streepje voor.

Professor Mo Keshtgar is oncologisch chirurg aan het Royal Free Hospital en University College in Londen. Hij specialiseerde zich in borstkanker en verwierf autoriteit met zijn baanbrekende behandelingen en zijn studies naar de oorzaken van de ziekte. Samen met een team van deskundigen schreef hij Het borstkankerkookboek.

---------------------------------------------------------
Het borstkankerkookboek | Prof. Mohammed Keshtgar
ISBN 9789022332689 | € 24,99 | ca. 176 blz. | Hardcover
Uitgeverij Manteau
---------------------------------------------------------

(c) Jan Baldwin
(c) Jan Baldwin
(c) Jan Baldwin
(c) Jan Baldwin
Cover 'Het borstkankerkookboek'

Contacteer ons

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België