'Het dilemma' en 'De sekte' - Twee herfstige thrillers van de bovenste plank

Bij Manteau verschijnen de vertaalde werken van thrillerauteurs Samantha King en Mariette Lindstein

Samantha King en Mariette Lindstein schrijven elk uit eigen ervaring. King is een gekwalificeerd psychotherapeute en brengt een bloedstollend verhaal over een getraumatiseerde moeder in Het dilemma. Lindstein werkte ooit voor de scientologybeweging en liet zich daardoor inspireren voor de misleidende doctrine ViaTerra in De sekte. Twee ijzingwekkende thrillers om te lezen op gure herfstavonden.

HET DILEMMA

Madeleines leven staat in het teken van haar prachtige kinderen Aiden en Annabelle. Op de ochtend van de tiende verjaardag van haar tweeling wordt Madeleines liefde op de proef gesteld. Een moordenaar dringt hun huis binnen en stelt haar voor een verschrikkelijk dilemma: welk kind blijft leven en welk kind zal sterven? Haar zoon of haar dochter? Maanden nadien worstelt Madeleine met een trauma. Het dagelijks leven om haar heen blijft doorgaan en Madeleine doolt rond in een gebroken gezin, tot ze beseft dat het leven van haar geliefden nog steeds aan een zijden draadje hangt…

Wat als je maar één kind kan redden? 

Samantha King is een voormalig redacteur en ook een gekwalificeerde psychotherapeut uit Engeland. In haar onthutsend thrillerdebuut, ‘Het dilemma’, verkent ze het verschrikkelijke ‘Sophie’s Choice’-scenario: wat als je moet kiezen tussen een van je kinderen?

--------------------------------------------------

Het dilemma | Samantha King 
ISBN 978 90 223 3382 2 | blz. 320 | € 21,99 | Paperback

--------------------------------------------------

DE SEKTE

Op een klein eiland aan de Zweedse kust heeft zich een newagebeweging gesetteld. De doctrine ViaTerra oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op beroemdheden en vooraanstaande politici. Ook Sofia Bauman raakt gefascineerd door ViaTerra en het inspirerende levensverhaal van de charismatische leider, Franz Oswald. Wanneer de idyllische zomer ten einde komt en een ondoordringbare mist het eiland opslokt, ontdekt Sofia dat er een groot verschil is tussen het publieke imago van Oswald en zijn daadwerkelijke intenties. Er worden enorme opofferingen van haar verwacht. Echter, er lijkt geen weg terug naar haar voormalige leven. Want niemand heeft ViaTerra ooit kunnen verlaten...

Toetreden is verleidelijk. Ontsnappen is onmogelijk.

Mariette Lindstein groeide op in Halmstad, Zweden. Op 19-jarige leeftijd raakte ze betrokken bij de scientologybeweging. Ze klom razendsnel op in de gelederen en werkte uiteindelijk meer dan 20 jaar op het hoogste niveau, direct onder leider David Miscavige. In 2004 slaagde ze erin te ontsnappen, onder dramatische omstandigheden. Mariette woont tegenwoordig weer in Zweden met haar man Dan, eveneens een voormalig scientologylid.

--------------------------------------------------

De sekte | Mariette Lindstein
ISBN 978 90 223 3416 4 | blz. 320 | € 21,99 | Paperback

--------------------------------------------------

Berenice Ottenbourgs

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be