'Het gelukkigste meisje ter wereld' bekroond met 5 sterren in de VN Detective & Thrillergids 2016

Na lofregen aan positieve recensies en nominaties in Amerika gaan ook Vlaanderen en Nederland voor de bijl

Sinds 1980 brengt Vrij Nederland iedere zomer de befaamde Detective & Thrillergids uit: dé referentiegids waar de liefhebber van het spannende boek reikhalzend naar uitkijkt. Deze week verscheen de 37ste editie met maar liefst 636 titels, waarvan slechts zeven 5-sterrenthrillers. We zijn bijzonder trots op de volle 5 sterren voor 'Het gelukkigste meisje ter wereld' én de nominatie van deze psychologische pageturner als Thriller van het Jaar.

Dé troef volgens de VN Detective & Thrillergids: Jessica Knoll weet als geen ander informatie te doseren op een subtiele manier. Dat maakt van Het gelukkigste meisje ter wereld een uitzonderlijk origineel en spannend boek.

"Donker en intens" – Marie Claire

"Een nieuwe literaire frenemy" – Huffington Post

"Het soort boek dat je bij de keel grijpt en niet meer loslaat" – Reese Witherspoon

Na haar traumatiserende tienerjaren op de prestigieuze Bradley School bouwt Ani FaNelli zorgvuldig een nieuwe identiteit op. Met haar glamoureuze baan, goedgevulde kleerkast en succesvolle verloofde lacht het leven haar toe. Maar Ani heeft een geheim. Duistere kwelgeesten uit het verleden bedreigen haar wanhopig gecreëerde illusie van perfectie.

In een razend tempo en vol onverwachte wendingen beschrijft Het gelukkigste meisje ter wereld de ondraaglijke druk waarmee veel succesvolle vrouwen moeten zien om te gaan. Achter de scherpe randjes en moordende ambitie van de heldin gaat een schokkende waarheid schuil, maar ook een groot hart.

Moet Ani de stilte doorbreken om zich van haar trauma’s te bevrijden? Ook als dat betekent dat ze daarmee alles waarvoor ze geknokt heeft op het spel zet?

  • Ruim 500.000 exemplaren verkocht in de VS
  • Vertaalrechten verkocht aan meer dan 30 landen 
  • Reese Witherspoon produceert de verfilming voor Lionsgate
  • Het boek stond maandenlang in de bestsellerlijsten van o.a. NY Times, Publishers Weekly en iBooks

Onlangs getuigde Jessica Knoll voor het eerst over de autiobiografische link tussen haar eigen leven en de traumatische gebeurtenissen die ze haar hoofdpersonage Ani Fanelli laat meemaken. Op Lenny Letter, het online platform van Lena Dunham en Jenni Konner, vertelt ze in een brandend essay over de manier waarop een dergelijk trauma en de daarmee gepaard gaande schaamte en de woede, doorwerken in een volwassen vrouwenleven.

http://www.lennyletter.com/life/a316/what-i-know/

Voor wie er nog aan twijfelt: Het gelukkigste meisje ter wereld is dé must read van 2016.

Jessica Knoll verhuisde naar New York in de hoop een carrière te kunnen opbouwen als schrijfster. Uiteindelijk zou ze pas jaren later, als succesvolle redacteur voor Cosmopolitan en SELF, haar debuut uitbrengen. Sindsdien leeft ze van en voor haar pen.

Jessica Knoll is beschikbaar voor interviews. Neem voor afspraken en interviews contact op met Ellen Van Tichelt: ellen.vantichelt@wpg.be / +32 285 73 46.

-------------------------------------------------------------

Het gelukkigste meisje ter wereld | Jessica Knoll
ISBN 9789022332481 | 376 blz. | €19,99 | Paperback
Uitgegeven bij Manteau

-------------------------------------------------------------

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be