'Het Ministerie van Werkplezier': een frisse en vooral geestige kijk op onze managementcultuur

Onder het motto: 'Alles went, behalve slecht management'

Heb je weleens buikkrampen als je de uitnodiging krijgt voor het jaarlijkse evaluatiegesprek? Gaan je oren ook tuiten bij rare managerstermen als ‘task force’, ‘Big Rocks’  of ‘core competence’? Vind je stiekem dat het begrip ‘teamplayer’ overroepen is? Dan is dit boek beslist iets voor jou.

‘Sommige managers lijken uit een bouwpakket van Ikea te komen. Je hebt dit type vast al een keer op de werkvloer ontmoet: hij heeft zo veel managementcursussen gevolgd, van leiderschap over conflicthantering tot timemanagement, dat hij een kant-en-klaar pro­duct is geworden. Je vindt hem bij Ikea terug in de afdeling kantoor­materiaal, naast de lectuurbakken, onder de merknaam KNUDDE.’

Tien jaar geleden besloot journaliste Ilse Ceulemans om minder te gaan werken. Ze wilde meer bij haar kinderen zijn, maar vooral had ze het gevoel dat de managementcultuur haar werkplezier deed verdampen. In Het Ministerie van Werkplezier wijst ze aan waar ze zitten, de ener­giezuigers en de stoorzenders op de werkvloer. Met de frisse blik van de buitenstaander en de nodige humor fileert Ilse Ceulemans de vreemde gewoontes op en rond het kantooreiland.

Haar man Serge Ornelis vult aan vanuit zijn expertise als coach voor managers en beantwoordt Ilses lastige vragen als: Waarom willen we alles in regeltjes gieten? Is de flexibele werknemer een mythe? Hoe ver mag macht gaan?

Bij wijze van conclusie doet Het Ministerie van Werkplezier nog een paar aanbevelingen voor een ideale werkwereld. Tijd voor creatieve koffiepauzes, cirkelvormige organigrammen en coconbureaus. Van 'Eindelijk vrijdag!' naar Thank God it's Monday!

Op woensdag 25 januari 2017 organiseert The School of Life op basis van dit boek het special event ‘Hoe haal je meer plezier uit je werk?' (info volgt).

Ilse Ceulemans gooide haar leven om en ging minder werken. Ze schreef er een artikel over dat massaal werd gedeeld op sociale media. Ilse is moeder van twee, werkte jarenlang voor bladen als Flair en Libelle en is columnist voor Charlie Magazine.

Serge Ornelis traint al meer dan twintig jaar mensen in conflictbeheersing, leiderschap en timemanagement. Hij is als lesgever verbonden aan onder andere The School of Life in Antwerpen.

-----------------------------------------------------------------

Het Ministerie van Werkplezier | Ilse Ceulemans
ISBN 9789022332702 |  blz. 219 | € 19,99 | Paperback
Verschijnt op 14 oktober
Uitgeverij Manteau

-----------------------------------------------------------------

Alexandra Cousy

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be