Het noodlot van Charlie Beale - Robert Goolrick

van de auteur van de New York Times bestseller Een betrouwbare vrouw

Een prachtig geschreven, meeslepend verhaal over liefde en zonde, passie en obsessie, trouw en verraad, dat aan de ribben blijft kleven. ISBN 9789022329788 - € 19,99 - 300 blz. - paperback - Een uitgave van Manteau

In de zomer van 1948 duikt een charismatische vreemdeling op in Brownsburg, een slaperig plattelandsdorp in het Amerikaanse Virginia. Het enige wat Charlie Beale bij zich heeft zijn twee koffers: een met slagersmessen, en de andere vol geld. Hij vindt werk bij de lokale slager en wordt bevriend met het vijfjarig slagerszoontje Sam. Schijnbaar moeiteloos integreert hij in het conservatieve dorpje. Tot de piepjonge echtgenote van de rijkste dorpsbewoner binnen komt wandelen. Charlie valt als een blok voor de glamoureuze Sylvan Glass. Ze beginnen een geheime, passionele relatie. Hij verliest zich in verliefdheid, wat niet zonder gevolgen blijft. Ook niet voor zijn omgeving.

Een kruising van het bejubelde Stoner en Het kleine huis op de prairie voor volwassenen. Mooi, liefdevol en met veel oog voor detail beschreven. Zo'n boek waarvan je met tegenzin opkijkt, om vervolgens verwonderd vast te stellen dat je je niet in het Virginia van 1948 bevindt. - Hilde Sabbe, journaliste Het Laatste Nieuws

Robert Goolrick was ooit een flitsende reclameboy in New York. Tot hij met zijn hond op het idyllische platteland ging leven. Hij schrijft er nu boeken, met succes. Zijn bekendste is Een betrouwbare vrouw, waarvan meer dan 1.000.000 exemplaren werden verkocht.

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be