Het ultieme stoofvleesrecept van Vlaanderen schittert dit najaar in 'De mijne is de beste - Hét stoofvleesboek'
Schrijf je grootmoeder, vader, stiefmoeder of buurman in en vertel ons waarom en hoe hij/zij onze nationale trots bereidt
‘Een brokje vlees van dit en een stukje vlees van dat, en niet te vergeten: een paar brokjes lever en een stukgesneden niertje erbij’. Voor Louis Paul Boon waren dat meer dan veertig jaar geleden al de basisingrediënten voor een goeie stoverij. Maar wie maakt volgens jou het allerbeste stoofvlees klaar? Je bomma, je vader, je (stief)moeder? Je buurman, verre nicht, je beste vriend(in)? En hoe? Klassiek of exotisch? Met kip of vegetarisch? Met streekbier of een bijzonder kruid? Laat het ons weten en maak kans om je favoriete recept te zien schitteren in 'De mijne is de beste: Hét stoofvlees-boek'.
To stew or not to stew, that's the question
In elk frietkot vind je stoofvlees en bij elk familiefeest staat het - hopelijk vaker dan soms - op het menu. Van de Gentse stoverij van Louis Paul Boon tot de Nationale stoofvlees-frietdag van Jeroen Meus, dat stoofvlees een Belgische klassieker is mogen we gerust zeggen.
Over de ingrediënten en de bereiding worden nochtans van oudsher heel wat boompjes opgezet. Vandaag heeft iedereen zijn eigen dirty little secret en daar gaan Filip Jans, Carl Surmont en Luc De Raedemaeker naar op zoek in De mijne is de beste - Hét stoofvleesboek. Een boek met bijzondere stoofvleesverhalen, topadressen en natuurlijk: de twintig ultieme stoofvleesrecepten van Vlaanderen. Eén daarvan kan het jouwe zijn. Van oerklassiek en oer-Vlaams tot postmodernistisch en exotisch: alles kan!
De mijne is de beste - Hét spaghettibolognese-boek werd genomineerd voor:
- Het Gouden Kookboek 2015
- Gourmand World Cookbook Awards 2015
Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met 26 juni. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. 1. Volg de link naar de wedstrijdpagina: https://www.facebook.com/wpguitgeversbelgie/app/192588624271650/ |
Filip Jans, Carl Surmont en Luc De Raedemaeker, De mijne is de beste - Hét stoofvleesboek
ISBN 9789022333044 | ca. 192 blz. | € 24,99 | Gebonden
Uitgegeven bij Manteau
Verschijnt op 14 oktober 2016