Veel bijval voor verrassend literair debuut van Thomas Siffer

Een onverwachte vriendschap wordt zo intens dat ze leidt tot verraad en wraak

Het zijn de geheimen is een roman over vriendschap en verraad, over de onweerstaanbare drang te spreken als het slimmer is te zwijgen, en over de vernietigende kracht van wat mensen voor elkaar verborgen houden.

 

"Lees dit boek! En wacht dan op de verfilming."
Bart van Aken, Paard van Troje - Boekverkoper van het jaar

‘”Never let the truth come in the way of a good story.” Thomas Siffer orkestreert ‘the story’ meesterlijk en jongleert met 'the truth’ als een dolle speelvogel zodat je niet anders kan dan Het zijn de geheimen in één ruk uitlezen.’
Veerle Baetens - Actrice ‘The broken circle breakdown’, ‘Tabula rasa’, Regisseur - ‘Het smelt’.

'Siffers queeste naar het fundament van een toxische vriendschap, deed mij denken aan het apocalyptische van Fargo. Ik las het graag, verslond het soms, en wilde dat het langer duurde.'
Kathleen Cools  - VRT-anker

 

Wat als in een vriendschap het noodlot schuilt?
Benedetto, een Zuid-Italiaanse kruidenier die zijn kleine wereld wantrouwt, kan niet aan de hunker naar vriendschap van een uitbundige Belg weerstaan. Lou Debouvery, een gevallen televisiester, hoopt in Benedetto’s verpauperde gehucht van zichzelf en zijn verleden verlost te worden. Door zich aan elkaar over te geven denken beide mannen hun demonen te verdrijven. Maar ze kunnen niet anders dan geheimen voor elkaar bewaren, en daarin sluimert onvermijdelijk hun ondergang.

Thomas Siffer (1964) wilde rockster worden maar werd journalist, wereldreiziger, televisiemaker, hoofdredacteur, creatief directeur en olijfolieproducent. Met dit verrassende debuut mag hij zich nu ook een volwaardig romanschrijver noemen.
 

De eerste zin:

Net voordat Lou de trekker overhaalde en ook aan zijn eigen leven een einde maakte, schoot hem iets anders dan een kogel door het hoofd: ik had dit kunnen vermijden.
 

 

Een fragment:

Rosaria was de eerste die het merkte. Ze stond in haar badjas op de gang, was ervoor uit bed gekomen. Ze leunde zijlings tegen een muur, krabde de slaap uit haar nek en mompelde met de nacht nog op haar lippen: ‘Ik moet elf zijn geweest, papa, de laatste keer ik je dat hoorde doen.’
Ik had haast om te gaan werken, vroeg: 'Waarover heb je het?’
‘Ik ben er wakker van geworden.’
'Het spijt me.’
'Nee, het maakt me blij.’
'Maar waar heb je het over?’
‘Je neuriet, papa.’
'Ik neurie altijd.’
'Niet meer sinds een jaar of tien.’
 

 

Contacteer Ruth Van Ammel voor recensie exemplaren en interview aanvragen:
​Mail: Ruth.vanammel@standaarduitgeverij.be , Telefoon: 0494.60.75.76
Gezien de auteur in Zuid-Italië woont en zelden in België is, moeten interviews en reportages om organisatorische redenen tijdig aangevraagd worden.

 

 

_______________________________________________________
Thomas Siffer, Het zijn de geheimen
ISBN 9789022334973 | 240 blz. | € 21,99 | Paperback
Uitgegeven bij Angèle 
Verschijnt op 29 mei 2018
_____________________________________________________________

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be