Hind Fraihi - In mijn hoofd ga ik onder water

De wereld van een zesjarige jongen met autisme

In een wereld bevolkt door manmensen en vrouwmensen in bokalen, met af en toe een vis of een zeemeermin ertussen, zoekt Liam zijn weg. Hij ziet sproetjes en kinderen met blauw haar. En heel soms laat hij het water van de zee door de ogen van de mensen lopen, omdat ze boos zijn of omdat ze lachen.

Vanuit haar eigen ervaringen als moeder van een kind met autismespectrumstoornis beschrijft Hind Fraihi hoe haar zoon de vreemde wereld rondom hem ervaart. Door zijn ogen durft ze onze maatschappij en onze conventies in vraag te stellen en toont ze de lezer de struikelblokken waar een kind met autisme en zijn omgeving elke dag mee te maken krijgen.

"Als ouder van een kind met autisme las ik zoveel herkenbare situaties. Op een poëtische manier brengt Hind inzicht in de gedachten van onze jongens." - Marijke Pinoy 

“Schitterend boek van journaliste Hind Fraihi  die ons op een warme, indringende en ontroerende manier meeneemt in de leefwereld van haar autistische zoon. Dit prachtig boek is een aanrader voor iedereen, maar vooral voor de wereld van de hulpverleners waar onwetendheid en onbegrip t.o.v. de autistische medemens vaak tot verkeerde diagnosen en behandelingen leidt.  We hebben nog veel te leren over autisme maar zeker ook van autisten!” - Marleen Temmerman

Hind Fraihi is freelance journaliste en schreef vorig jaar een opmerkelijk stuk in De Morgen, De Standaard en NRC Handelsblad naar aanleiding van Wereld Autisme Dag. Ze koos ervoor haar carrière anders in te richten om meer bij haar gezin en haar zoon te kunnen zijn. Soms mist ze de oneindige carrièremogelijkheden, maar de persoonlijke vooruitgang die ze samen boeken, vervult haar elke dag met trots en voldoening.

De auteur is beschikbaar voor interviews. Op 2 april 2015 is het Wereld Autisme Dag.

In mijn hoofd ga ik onder water - Hind Fraihi - €19,99 - 208 blz. - Paperback - Manteau

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be