Hoe krijg je meer plezier in je werk?

Kom het op 25 januari te weten in een workshop bij The School of Life

Lang werd werk beschouwd als iets dat alleen ellendig kon zijn. Pas in de laatste decennia is de verwachting gegroeid dat werk persoonlijke voldoening kan geven en zelfs plezierig kan zijn. Maar dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend, want in veel werkomgevingen zijn er best wat plezierbedervers te bespeuren.

The School of Life Antwerpen organiseert op woensdag 25 januari een klas met Ilse Ceulemans en Serge Ornelis, auteurs van het boek Het Ministerie van Werkplezier. Samen onderzoeken we hoe we meer plezier en voldoening uit ons werk hunnen halen. Geïnspireerd door filosofie, mythologie, geschiedenis, psychologie en beeldende kunst gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als: Welke plaats geven we werk in ons leven? Welke bedervers bedreigen het werkplezier? Wat kunnen we zelf doen om meer plezier in ons werk te vinden?

PRAKTISCH

Inschrijven kan via: http://www.theschooloflife.com/antwerp/shop/klassen/hoe-krijg-je-meer-plezier-in-je-werk.html.

Woensdag 25 januari

19.00 Aanvang
22.00 Einde

Locatie

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen

Over het boek

Tien jaar geleden besloot journaliste Ilse Ceulemans om minder te gaan werken. Ze wilde meer bij haar kinderen zijn, maar vooral had ze het gevoel dat de managementcultuur haar werkplezier deed verdampen. In Het Ministerie van Werkplezier wijst ze aan waar ze zitten, de ener­giezuigers en de stoorzenders op de werkvloer. Met de frisse blik van de buitenstaander en de nodige humor fileert Ilse Ceulemans de vreemde gewoontes op en rond het kantooreiland. Haar man Serge Ornelis vult aan vanuit zijn expertise als coach voor managers en beantwoordt Ilses lastige vragen als: Waarom willen we alles in regeltjes gieten? Is de flexibele werknemer een mythe? Hoe ver mag macht gaan? Dankzij dit boek gaat u weer rustiger ademen als u aan uw werk denkt.

Ilse Ceulemans gooide haar leven om en ging minder werken. Ze schreef er een artikel over dat massaal werd gedeeld op sociale media. Ilse is moeder van twee, werkte jarenlang voor bladen als Flair en Libelle en is columnist voor Charlie Magazine.

Serge Ornelis traint al meer dan twintig jaar mensen in conflictbeheersing, leiderschap en timemanagement. Hij is als lesgever verbonden aan onder andere The School of Life in Antwerpen.

-----------------------------------------------------------------

Het Ministerie van Werkplezier | Ilse Ceulemans
ISBN 9789022332702 |  blz. 219 | € 19,99 | Paperback
Uitgeverij Manteau

-----------------------------------------------------------------

Alexandra Cousy

WPG Uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be